Stiri: Agricultura

Fermierii pot beneficia de reducerea accizei la motorină

16.07.2015

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat aprobarea procedurii de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată de fermieri în agricultură. Astfel, Ordinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare și control, precum și formularistica necesară aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, a fost publicat în Monitorul Oficial al României — Partea I nr.524/14.07.2015 și în Monitorul Oficial al României — Partea I nr.524 bis/14.07.2015.

Rata accizei reduse la motorina utilizată de fermieri în agricultură reprezintă echivalentul în lei a cuantumului de 21 euro pe 1000 litri, iar diferența dintre rata accizei standard și rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

„Subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură reprezintă o prioritate pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în vederea reducerii costurilor de producție”, au afirmat reprezentanţii MADR.