Stiri: Agricultura

Fermierii pot depune cererile unice pentru plată până pe 10 iulie

07.07.2015

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Mureș informează fermierii, precum și pe toți cei interesați, că termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este 10 iulie. După data de 10 iulie cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul.

APIA Mureş reaminteşte că în condițiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/ 2014, cererile unice de plată au putut fi depuse și după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, în acest an.

„Menționăm că, până la acest moment au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în județul Mureș, un număr de 27.870 cereri, din care 1.426 sunt pe sectorul zootehnic. Suprafața declarată de fermierii din județul Mureș până la această dată este de 255.570,20 hectare”, conform sursei citate.

Sprijinul financiar este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).