Producatori

Feroneria Prod, promotor de produse „Fabricat în România”

01.08.2017

Compania va construi o nouă fabrică, a cărei activitate va începe la sfârșitul anului 2019. Înființată în anul 1924, Feroneria Prod este unul dintre cele mai vechi și puternice branduri din România în domeniul producției de feronerie, companie ce de-a lungul timpului a devenit cel mai puternic jucător din țară pe acest segment de producție.

Pe lângă tradiția companiei arădene și experiența de aproape un secol în producția de feronerie pentru uși și mobilier, această poziționare pe piață a societății se datorează și faptului că, începând din 2008, grupul ISEO a devenit acționar al companiei. Ulterior, producătorul italian de broaște, cilindri și lacăte, pe piață încă din 1969, a achiziționat Feroneria Prod în anul 2014.

Puternic orientat către piața internațională, grupul ISEO s-a extins la nivel global prin companiile care fac parte din acesta. Totodată, grupul cuprinde companii sinergetice care își păstrează propriul staff de management, specializarea, antreprenoriatul și companiile de producție.

Această organizare permite ISEO să ofere o gamă largă de produse și servicii de calitate, în prezent grupul fiind recunoscut pentru crearea și producția sistemelor de acces controlate prin dispozitive mobile, potrivite pentru a menține siguranța casei și a companiei, prin intermediul celor mai accesibile dispozitive.

Feroneria Prod este unul dintre cele mai vechi și puternice branduri din România, iar din 2014 face parte din grupul italian ISEO

„În acest moment, Feroneria este prezentă cu produsele și serviciile sale în întreaga lume, cu misiunea de a dezvolta noi generații de produse și servicii pentru a satisface cerințele unei piețe globale aflate într-o continuă schimbare”, ne-a declarat Giorgio Zortea, directorul general al Feroneria Prod.

Feroneria, în fruntea clasamentului Topul Firmelor

Prin rețeaua de dealeri Feroneria Prod, grupul ISEO a introdus pe piața din România produse din portofoliul propriu, precum sisteme de închidere electronice și mecatronice, dispozitive antipanică sau antifoc, amortizoare și soluții de feronerie pentru ușile de aluminiu.

„Produsele noastre sunt din gama broaștelor, mânerelor, elementelor de mobilier, a lucrărilor pentru terți – galvanizări, turnări, proiectare și producere de scule etc. Toată această gamă este produsă printr-un ciclu complet și complex: turnare (zamac și aluminiu), debitare, așchiere, șlefuitorie, vopsitorie în câmp electrostatic, galvanizare electro-chimică, montaj, precum și un compartiment pentru proiectarea și producerea de scule, cochile și matrițe”, a susținut Giorgio Zortea, Director General al companiei.

Feroneria Prod ocupă un loc în fruntea clasamentului Topul Firmelor, câștigând an de an Trofeului de Excelență, care se acordă acelor firme care în ultimii ani au obținut un loc între primele 3 din top.

Cu peste 20.000 de produse în ofertă și cu un portofoliu de peste 500 de clienți activi și 300 de angajați, Feroneria Prod ocupă constant un loc în fruntea clasamentului Topul Firmelor, pe care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad îl ține încă din 1994. În plus, performanța firmei este recunoscută și prin câștigarea, în fiecare an, a Trofeului de Excelență, care se acordă acelor firme care în ultimii 5 ani au obținut un loc între primele 3 din top.

În ceea ce privește calitatea produselor, Feroneria Prod are implementate cele mai înalte standarde de calitate, mediu și securitate în muncă, printre care Sistemul de Management al Calității SR EN ISO 9001:2088, Sistemul de Management al Mediului SR EN ISO 14001:2005 și Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale SR OHSAS 18001:2008, ceea ce demonstrează respectul companiei față de introducerea bunelor practici în desfășurarea activității.

Investiții continue pentru consolidarea poziției

Feroneria Prod își propune să rămână în continuare alegerea preferată a clienților și utilizatorilor de feronerie pentru uși, ferestre și mobilier, iar acest lucru este posibil prin realizarea de investiții.

Astfel că în perioada 2015-2016, Feroneria a investit aproximativ 1,6 milioane de euro în achiziționarea de utilaje, echipamente și instalații de producție, investiții în securitate, siguranța utilajelor și a angajaților. Însă cele mai importante investiții au vizat secția de turnătorie – prese pentru turnare aluminiu și zamak – stația de neutralizare pentru galvanizări și în instalația de vopsit.

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care compania le are în curs de desfășurare este investiția de peste 500.000 de euro în achiziționarea terenului pe care se va construi noua fabrică Feroneria, tot în Arad.

Feroneria Prod a investit peste 500.000 de euro în achiziționarea terenului unde va construi o nouă fabrică, a cărei activitate este estimată să înceapă la sfârșitul anului 2019

„Ne așteptăm ca investiția să se ridice la 10 milioane de euro și estimăm că fabrica își va începe activitatea la sfârșitul anului 2019. Investiția continuă în perfecționarea gamei existente și dezvoltarea de noi produse ne-au consolidat poziția de lider național în domeniu ca promotor de produse „Fabricat în România”, ne-a spus în încheiere Giorgio Zortea, Director General al Feroneria Prod.