Constructii

FIERCTC SIBEL, soluţii eficiente pentru constructori

01.03.2016

Compania îşi concentrează eforturile pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor de pe piaţa materialelor de construcţii. FIERCTC SIBEL este cunoscută de români, şi nu numai, ca fiind o companie ce produce şi comercializează o gamă largă de materiale pentru construcţii.

În 1998 a avut loc debutul companiei, începând cu producţia de bandă cant pentru mobilier, un domeniu slab reprezentat la momentul acela. Pentru că s-au bucurat de un real succes, a apărut firesc dorinţa de extindere.

Pe fondul dezvoltării sectorului imobiliar, iar cererea de produse de profil fiind tot mai mare, Fierctc s-a orientat către piaţa materialelor de construcţii. A început cu inaugurarea unei linii de profile pentru gips carton în 2003, urmând la scurt timp să se extindă cu încă două. Toate acestea au dus la începutul producţiei de accesorii necesare pentru profilele metalice.

“În 2006 când am achiziţionat şi prima linie de ţiglă metalică, spaţiul destinat producţiei era mult prea mic, aşa a apărut necesitatea relocării. În 2007 deja începuse construcţia noilor hale de producţie, în toamna anului am pornit cea mai nouă şi mai modernă linie de plasă sudată pentru armarea betonului. La finele lui 2008 întreaga activitate era relocată şi produceam la capacitate maximă”, ne povesteşte Mircea RAPOTAN, director general FIERCTC SIBEL.

O colaborare lungă şi fructuoasă

Excelența se atinge, bineînţeles, şi prin selectarea cu grijă a celor mai buni furnizorii de materii prime.

“Colaborarea cu ArcelorMittal a fost una firească, a început în anul 2003 când cumpăram câte un rulou de tablă zincată, astăzi vorbim de sute de rulouri anual într-o gamă largă de grosimi. Din 2015, ArcelorMittal ne furnizează din uzina din Polonia și tabla prevopsită pentru țigla metalică, un produs nou, revoluționar aș putea spune prin prisma procedeului de fabricație, și de care suntem extrem de încântați atât noi cât și clienții noștri. Vestea unei linii de tablă prevopsită aici la ArcelorMittal Galați nu poate decât să ne bucure. Produsele de o calitate superioară şi costurile legate de cheltuielile conexe minime ne vor permite să menţinem preţurile la un nivel competitiv. Ne dorim ca această colaborare să continue şi să fie reciproc avantajoasă”, spune Mircea RAPOTAN.

Prin calitatea produselor ce îi recomandă, cu o puternică influență garantată de calitatea furnizorilor, cel mai important dintre aceştia fiind bineînţeles ArcelorMittal, conducerea companiei mizează pe un viitor care să le aducă o creştere semnificativă a numărului de clienţi de pe piaţa europeană.

“Pentru următorii ani ne dorim să putem reinvesti în tehnologii noi care să ne permită diversificarea gamei de produse. Trebuie să fim în permanenţă atenţi la nevoile clienţilor noştri şi la cerinţele pieţii. Ne mândrim cu faptul că am reuşit să rămânem activi într-un domeniu în care, trebuie să recunoaştem, foarte mulţi au închis porţile”, a adăugat Mircea RAPOTAN.

Portofoliul de produse

Domeniul în care FIERCTC SIBEL activează este unul reglementat, profilele metalice şi sistemele de acoperiş fiind realizate în baza unor standarde europene. În ce priveşte plasa sudată, chiar dacă reglementarea este una naţională, supravegherea este şi mai strictă fiind vorba de siguranţă în construcţii.

“Portofoliul nostru include profile metalice şi accesorii pentru pereţi de gips carton, închideri şi învelitori metalice, plasa sudată pentru armarea betonului, banda cant pentru mobilier.  Ne adresăm atât revânzătorilor de produse pentru construcții ca Arabesque, BricoDepot, etc., cât și utilizatorilor casnici.  Cele mai noi produse pe care le oferim sunt sistemele de acoperiş şi sistemele pluviale. La noi, clienţii găsesc întreaga gamă necesară pentru acoperişuri iar pentru ce nu producem avem colaborări cu producătorii de profil. Cele mai bune vânzări sunt însă de departe la plasa sudată şi profile metalice”, ne-a declarant directorul general al FIERCTC SIBEL.

Deoarece calitatea a fost dintotdeauna o prioritate pentru conducerea companiei, fiind obiectivul principal şi parte definitorie a politicii firmei, a fost implementat sistemul de management al calităţii ISO 9001 încă din anul 2003, fiind menţinut până în prezent.

Compania este dotată şi cu un laborator propriu de încercări mecanice, controlul producţiei în fabrică fiind strict reglementat, astfel încât nici un produs nu pleacă la client fără să fie minuţios verificat.

Printre numeroasele proiecte pe care compania FIERCTC SIBEL le-a onorat cu succes se numără și furnizarea de produse pentru construcţia sau modernizarea de şcoli, spitale, mall-uri, dar şi pentru aeroporturile de la Iaşi şi Bucureşti Otopeni.

Investiţii şi estimări

Anul 2013 a adus o creştere semnificativă a vânzărilor companiei, datorită investiţiilor destinate achiziţionării a două noi linii de ţiglă şi a două linii de profile, acest lucru ducând la diversificarea decorurilor de ţiglă. În acelaşi timp, a fost înfiinţată propria flotă auto, mobilitatea crescând simţitor, la fel şi satisfacţia clienţilor. Acest lucru le permite termene de livrare mult mai scurte, iar reţeaua de distribuţie a trecut de la nivel regional la naţional.

Pentru 2016 avem ca obiectiv accesarea de fonduri europene care să ne permită extinderea capacității de producție pentru plasa sudată și profilele metalice. Vorbim de investiții de sute de mii de euro care ar genera și locuri noi de muncă. Sperăm să reușim, în ciuda piedicilor de care ne-am lovit în anii din urmă.

Conducerea companiei estimează că evoluţia sectorului de activitate nu va fi favorabilă fără viitoare investiţii în sectorul imobiliar şi în infrastructura de drumuri.

Deşi piaţa materialelor de construcţii este departe de a-şi fi revenit după criza financiară, FIERCTC SIBEL a reuşit să rămână în top prin prisma faptului că şi-a extins vânzările și în alte țări din Europa. La ora actuală, compania deţine clienți din Bulgaria, Serbia, Ungaria dar şi Republica Moldova şi Ucraina.

În ceea ce priveşte piaţa din România în anii următori, directorul general al companiei consideră că va depinde de contextul politic şi economic. ”Dezvoltarea  sustenabilă, de lungă durată, în domeniul construcțiilor nu se poate baza numai pe investițiile populației realizate pe segmentul rezidențial. Este nevoie și de implementarea strategică a fondurilor europene, de impulsionarea guvernamentală a investițiilor locale și a stabilității în domeniul fiscal și politic”, a explicat acesta.

La sfârşitul anului 2015, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 103 milioane de lei. ”Sperăm ca la finele anului 2016 să raportăm măcar cu 15 procente mai mult”, încheie Mircea RAPOTAN, director general FIERCTC SIBEL.