Stiri: Constructii

Finantare Banca Europeana de Investitii. Anuntul WDP

150 de milioane euro de la BEI pentru a susține dezvoltarea României

20.12.2018

WDP și BEI au anunțat că au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro. Fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de dezvoltare nou construite în faza de dinaintea închirierii din regiunile de convergență UE din țara noastră. Astfel, în urma cooperării începută încă din 2010, WDP și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare.

Finanțare Banca Europeană de Investiții. Ce spune directorul general al WDP?

„Acest pachet de finanțare confirmă și susține misiunea companiei noastre de a contribui la economia reală prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clienții noștri, astfel ducând la un lanț de aprovizionare asigurat pe viitor și favorizând generarea de locuri de muncă în această regiune”, a afirmat Jeroen Biermans, Director General al WDP în România.

Finanțare Banca Europeană de Investiții. Împrumuturi la termen

Finanțările vor fi structurate sub forma unor împrumuturi la termen. Acestea vor fi acordate în funcție de distribuția capitalului către proiecte realizate începând cu 2018 și privind viitoarea conductă, destinate regiunilor de convergență UE din România.

Noile amplasări ale depozitelor vor fi închiriate pe termen lung. Se va pune accent pe stabilirea unor noi operațiuni logistice sau din industria ușoară. Acestea vor fi situate pe unul dintre cele cinci coridoare naționale cheie identificate în Master Planul General de Transport al României.

Finanțare Banca Europeană de Investiții. Depozite moderne

Proiectele vor cuprinde infrastructura pentru depozite moderne. Ele vor fi dezvoltate pe o bază durabilă.

De asemenea, finanțările vor contribui la diversificarea ulterioară a economiei României. Ele vor promova generarea de joburi prin stabilirea unor depozite logistice și a unui lanț de aprovizionare modern. Astfel, va crește productivitatea comerțului en-gros și cu amănuntul.

Finanțare Banca Europeană de Investiții. Declarația directorului financiar al WDP

„Din nou, avem ocazia să diversificăm și să extindem și mai mult sursele de finanțare ale companiei prin intermediul acestui pachet de finanțare BEI”, a adăugat Mickael Van den Hauwe, Directorul Financiar al WDP.

Citește și Taco Bell deschide un restaurant în Cluj-Napoca