Stiri: Constructii

Depozite banci martie 2021

Construcţii Erbaşu primeşte o finanţare de 52,5 milioane de lei de la BRD

28.08.2020

Finanţare Construcţii Erbaşu. BRD Groupe Société Générale şi Construcţii Erbaşu SA au anunţat că au semnat un contract de credit în valoare de 52,5 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de construcţie a noului stadion Steaua.

Construcţii Erbaşu este liderul asocierii de companii care se ocupă de construcţia stadionului. Din această asociere mai fac parte şi:

  • Concelex
  • Terra Gaz Construct

Finanţare Construcţii Erbaşu. Facilitate de credit cu două componente

În cadrul plafonului de finanţare dedicat proiectului, BRD a acordat liderului de asociere o facilitate de credit cu două componente, una de finanţare revolving a cheltuielilor de execuţie, ce a înregistrat în intervalul martie 2019 – august 2020 utilizări cumulate în cuantum de 142,4 milioane lei, dar şi una de garantare a obligaţiilor asumate prin contractul de lucrări, cu o utilizare în valoare de 10,9 milioane lei.

Proiectul este realizat în contextul găzduirii a patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020 (trei în faza grupelor şi unul în optimi), care urmează a se disputa pe Arena Naţională în vara anului 2021, stadionul Steaua având ca destinaţie desfăşurarea antrenamentelor premergătoare acestor partide.

Finanţare Construcţii Erbaşu. Noul stadion Steaua va avea peste 31.000 de locuri

Noua arenă, cu o capacitate de 31. 254 locuri, şi o suprafaţă construită de 82.000 mp., îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare din care face parte, putând găzdui şi competitii sportive de rugby.

Beneficiarii proiectului sunt Compania Naţională de Investiţii (CNI SA), pe perioada efectuării investiţiei şi Ministerul Apărării Naţionale, ulterior predării proiectului.

Citeşte şi Piaţa auto din România, cel mai mare declin din Europa Centrală