Stiri: Finante

Starea Generației Z în 2022 - Studiul Insghts PulseZ

Finanţare de 25.000 euro pentru 40 de tineri antreprenori

08.04.2015

Programul “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, care va oferi până la finalul anului educație antreprenorială pentru 400 de tineri și finanțare de câte 25.000 euro pentru fiecare dintre cele 40 de idei de afaceri selecționate, a fost lansat de Consiliul Județean Ilfov, Asociația Travel Focus și Asociația Excelsior.

Proiectul va fi realizat pe o perioadă de 10 luni şi va fi implementat în mai multe etape. În prima etapă vor fi selecţionaţi 400 de tineri care își doresc să fie antreprenori și se va organiza o sesiune de cursuri de antreprenoriat, în cadrul căreia tinerii vor învăța inclusiv cum să scrie un plan de afaceri.

Cea de-a doua etapă va începe după încheierea cursurilor șirealizarea planurilor de afaceri, și va presupune selecția a 40 dintre cele mai reușite planuri de afaceri care vor primi, fiecare, până la 25.000 euro finanțare europeană.

Persoanele selectate de comisia de specialitate își vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului pentru cel puțin trei ani și vor investi fondurile primite în activitatea și dezvoltarea afacerii. Tinerii antreprenori vor trebui să angajeze minimum două persoane, locuri de muncă pe care vor avea obligația să le păstreze minimum 6 luni după încheierea proiectului.

Prioritate la finanțare vor avea domeniile IT&C, turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, auto, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farma, energie și management de mediu, agricultură, silvicultură, acvacultură, biofarmaceutică și biotehnologii.
Firmele nou create de tinerii antreprenori nu vor fi limitate totuși la aceste domenii.

„Prin implementarea acestui proiect se dorește reducerea gradului de șomaj în rândul tinerilor prin crearea a minim 80 de locuri de muncă noi, încurajarea inițiativei antreprenoriale, dezvoltarea abilităților manageriale pentru 400 de tineri, creșterea numărului de întreprinderi și susținerea inovației antreprenoriale”, au afirmat reprezentanţii Asociației Travel Focus.