Stiri: Constructii

Finanţare de 30 milioane euro pentru Hermes Business Campus

09.04.2015

JLL a intermediat cu succes obținerea unei finanțări de 30 milioane euro pentru Hermes Business Campus de la una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală, în numele Atenor Group, dezvoltatorul proiectului de birouri.

„În scopul de a deservi mai bine nevoile clienților noștri prezenți în România, compania a decis extinderea gamei de servicii și includerea consultanței în privința obținerii finanțărilor imobiliare. Rolul nostru este de a gestiona în numele dezvoltatorilor și investitorilor acordul privind finanțarea și procesele de due diligence și de a crea tensiune competitivă între potențialii creditori, asigurând cei mai buni termeni comerciali pentru clienții noștri atât din punct de vedere al flexibilității cât și al costurilor. Recent, am finalizat cu succes un nou contract de finanțare a datoriei pentru piața imobiliară din București. Scopul serviciului de obținere a finanțărilor imobiliare de către JLL în România este de a simplifica procesul pentru contractarea finanțărilor și de a conecta investitorii  cu potențialii creditori”, a spus Silviana Badea,  Head of Capital Markets la JLL în România.

Hermes Business Campus este situat pe Bd. Dimitrie Pompeiu, adiacent la noul pol de afaceri al orașului („CBD”) și reprezintă un complex de birouri (trei clădiri) conceput pentru a fi construit în etape, cu o suprafață de până la 75.000 m² de birouri. Prima fază a proiectului a fost finalizată în primul trimestru al anului trecut  și este în prezent 100% închiriată. Printre chiriașii cei mai importanți amintim: Idea Bank (RIB), Lavalin, Luxoft, DB Schenker, e-Value, Xerox și Ambasada Regatului Țărilor de Jos. A doua fază a proiectului, estimată a fi livrată în Tprima jumătate a anului 2016, și-a asigurat deja contracte de pre-închiriere.

„Hermes Business Campus este un proiect premium  cu elemente inovatoare de design pentru piața românească. Proiectul a îndeplinit toate cerințele impuse de banca finanțatoare în ceea ce privește locația, specificațiile tehnice, bonitatea dezvoltatorului și factorii de risc. Finanțarea este menită să stingă parțial împrumuturile acționarilor și parțial să acopere a doua fază a dezvoltării. Suntem încântați că am putut asista la stabilirea acestui parteneriat între Atenor Group și bancă și să certificăm astfel interesul și stabilitatea acestor jucători pe piața imobiliară românească. Suntem încrezători că acesta este doar începutul și că echipa noastră  de specialiști în obținerea finanțărilor vor iniția și facilita tot mai multe astfel de acorduri  pe piața imobiliară din România. Segmentele de birouri și retail se bucură de mai mult interes din partea băncilor și fondurilor private pentru acorduri de refinanțare și de dezvoltare  ulterioară comparativ cu anii anteriori”, a spus Florentina Mitricoaia, Capital Markets Consultant la JLL, responsabilă pentru finalizarea  acestui acord.