Stiri: Agricultura

Finanţare de 55 de milioane de euro pentru Premium Porc Group

25.08.2017

Al doilea mare producător de carne de porc din ţara noastră, Premium Porc Group, își finanțează extinderea capacității de producție, cu peste 160.000 de porci produși pe an, și activitatea operațională printr-o facilitate de credit de 55 de milioane de euro. Finanţarea a fost oferită de un grup de bănci format din UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank.

Astfel, UniCredit Bank, în calitate de aranjor principal mandatat, alături de Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank, fiecare în calitate de aranjori mandataţi, a acordat Premium Porc o facilitate de credit de tip club în valoare de 55 de milioane de euro. UniCredit Bank şi-a asumat şi rolurile de agent de facilitate şi agent de garanţii, iar creditul se va derula pe o perioadă de 10 ani.

Producătorul va folosi fondurile pentru implementarea strategiei de dezvoltare pe plan local și pentru finanțarea activității operaționale, aceasta fiind cea mai importantă tranzacţie din sectorul de creştere a porcinelor realizată anul acesta, având în vedere valoarea finanțării acordate și numărul băncilor participante.

Grupul danez Premium Porc Group, deținut de compania holding DCH International, este al doilea mare crescător de porcine din România, cu o producţie de 400.000 de capete, anul trecut. Grupul este prezent pe piaţa locală din 2006, când a început implementarea cu succes a unui model de afaceri integrat, bazat pe know-how danez în producția de porcine în sistem intensiv, antreprenoriat şi o strategie de dezvoltare continuă a activităţii, impunând pe piaţa specializată nume precum Premium Porc, Degaro, Consinterfin și Premium Porc Negreni.

„Accesul la facilitatea de credit va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare sustenabilă a grupului în România pentru următorii ani, perioadă în care îşi propune creşterea capacităţii de producţie până la 600.000 de porci pe an. Investiția presupune construirea unei ferme de reproducție cu o capacitate de 5.200 de scroafe în județul Brăila, cu unități de creștere și îngrășare aferente în alte județe. Această tranzacţie reprezintă o confirmare a angajamentului băncilor din România faţă de companiile viabile ce activează în sectorul agri-business, validând potenţialul sectorului de a genera valoare adăugată în economia românească”, a anunţat compania.