Stiri: Finante

Finanţare de 9,7 milioane de euro, pentru proiectele ONG-urilor

11.08.2014

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile a anunţat vineri deschiderea celui de-al doilea apel de proiecte din cadrul programului de finanţare Fondul ONG în România, parte a granturilor Spaţiului Economic European 2009 – 2014.

Astfel, fondurile de peste 9,7 milioane de euro sunt disponibile pentru finanțarea proiectelor organizațiilor neguvernamentale din diferite domenii, precum cetățenie activă, incluziune socială, apărarea drepturilor omului, protecția mediului și nu numai.

Este cel de-al doilea apel de proiecte din cadrul programului, primul apel, lansat în 2013, punând la dispoziția organizațiilor neguvernamentale, în total, peste 20 de milioane de euro. Alături de cei aproximativ 16 milioane de euro disponibili la lansarea apelului, au fost adăugaţi în urma unei realocări financiare peste 4 milioane de euro. Prin cele cinci componente ale programului au fost finanțate peste 200 de proiecte.

Termenele limită pentru depunerea proiectelor urmează a fi anunțate în curând, prin lansarea succesivă a Ghidurilor Solicitanților pentru fiecare dintre direcțiile de finanțare detaliate mai sus.

Programul urmărește și o serie de tematici transversale, ce ar putea fi abordate în proiectele depuse în cadrul fiecărei componente. Printre acestea se regăsesc: discursul instigator la ură, extremismul și acțiunile motivate de ură, combaterea homofobiei, rasismului, xenofobiei, creșterea toleranței și a înțelegerii multiculturale, discriminarea pe criterii legate de gen și violența asupra femeilor.

Programul Fondul ONG, parte a granturilor Spațiului Economic European 2009 – 2014, vizează reducerea disparităților economice și sociale dintre România și cele trei țări donatoare: Norvegia, Islanda și Liechtenstein. În România, Programul este gestionat de consorțiul format din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Fundația pentru Parteneriat (FP) și Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi (CRCR).