Stiri: Energie

Resursele de energie ianuarie

Finanţare de 750 milioane de lei pentru Electrica

04.11.2021

Finanţare Electrica. Compania a anunţat că a semnat un acord de finanţare, în valoare de 750 milioane lei, cu Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank România S.A. Electrica va folosi împrumutul pentru finanţarea implementării strategiei grupului pentru perioada 2019-2023, care are în vedere extinderea lanţului valoric al energiei electrice, în special în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, cu o atenţie sporită pe producţia din surse regenerabile şi servicii cu valoare adăugată.

Emisiune de obligaţiuni

Finanţarea de 750 milioane lei are o durată de maximum doi ani. La sfârşitul acestei perioade, Electrica, de comun acord cu băncile finanţatoare, are opţiunea să:

  • realizeze o emisiune de obligaţiuni pentru refinanţarea facilităţii
  • transforme finanţarea într-un împrumut cu amortizare integrală pe 5 ani

Pentru această facilitate de credit, Erste Group şi Raiffeisen Bank România sunt co-finanţatori în mod egal. În plus, Banca Comecială Română, filială română a Erste Group, acţionează drept agent de garanţii şi plăţi.

Finanţare Electrica. Ce spune directorul companiei?

„Semnarea acestui acord de finanţare cu două dintre băncile partenere ale companiei este încă un pas important pe care îl facem în implementarea strategiei de creştere a Grupului Electrica. Acordul ne permite finanţarea proiectelor din sectorul producţiei de energie regenerabilă, atât în zona de operare, cât şi în cea de tip greenfield, şi reprezintă, totodată, o reafirmare a angajamentului nostru de a contribui cu eforturi proprii la îndeplinirea obiectivelor de mediu ale Pactului Ecologic European”, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica.

Finanţare Electrica. Consultanţă

În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi de la firma de avocatură Filip & Company. Creditorii au fost consiliaţi de Dentons Europe – Zizzi-Caradja şi Asociaţii.

„Acordul de finanţare la care am ajuns cu Electrica, în valoare de 150 de milioane de euro, exemplifică modul în care Erste Group sprijină companiile din regiunea CEE în tranziţia lor către un viitor mai verde, prin susţinerea implementării pe scară largă a surselor de energie regenerabilă şi îmbunătăţirea reţelelor electrice”, a declarat Radu Moldovan, Industry Lead for Energy and Infrastructure Erste Group.

Citește și Nuclearelectrica aderă la Forumul Economic Mondial