Investitii Transgaz

Finanţare nerambursabilă de aproape 1 milion dolari pentru Transgaz

25.09.2015

Transgaz primeşte o finanţare nerambursabilă de 956.000 dolari, din partea Agenției de Comerț și Dezvoltare din SUA (USTDA). Ieri, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a participat la ceremonia de semnare a acordului Grant Agreement.

Fondurile vor permite efectuarea unui studiu de fezabilitate în vederea îmbunătățirii și confirmării proiectului tehnic pentru construirea porțiunii românești a gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) și conductei de transport gaze naturale Zona Tuzla-Podișor.

Prin modernizarea și construcția de noi gazoducte, Transgaz are în plan eficientizarea distribuției pentru noile resurse de gaze naturale care urmează să fie obţinute Marea Neagră și să îmbunătățească capacitatea de transfer cu țările din regiune.

Acordul de finanțare a fost semnat la Ambasada SUA la București de către Excelența sa ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, și Directorul General al Transgaz S.A., Petru Ion Văduva.

Hans Klemm a afirmat că modificările propuse la Sistemul Național de Transport al gazelor naturale, evaluate în acest studiu, vor permite obținerea unor noi fluxuri comerciale de gaze naturale și vor sprijini securitatea energetică în regiune.

„Este un pas foarte important în parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, mai ales că, prin aprobarea acestei finanțări, Statele Unite validează importanța proiectelor regionale”, a declarat ministrul Tudose.

 

 

 

Citiți și despre: