Stiri: Companii

Finantare Oltina Impex Prod Com

Finanţare Oltina Impex Prod Com: 100 milioane de lei de la EximBank

21.04.2021

Finanţare Oltina Impex Prod Com. EximBank a anunţat că a acordat o finanțare în valoare de 100 de milioane de lei companiei prahovene Oltina Impex Prod Com. Fondurile merg, aşadar, către unul dintre cele mai mari jucători din sectorul morăritului și panificației din România.

Finanţare Oltina Impex Prod Com. Garanţie de stat

Finanţarea este destinată asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei. De asemenea, fondurile au fost acordate cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

”Preocuparea noastră strategică rămâne în această perioadă să găsim cele mai bune soluții financiare, în linie cu nevoile și așteptările companiilor românești angrenate în acest demers de contracarare a efectelor pe care pandemia le-a produs la nivelul economiei. Ne bucurăm că, prin facilitatea acordată, putem să asigurăm unuia dintre cei mai importanți producători din domeniul morăritului și panificației, dezvoltat de antreprenori români, fondurile necesare pentru menținerea activă a lanțului de producție, prin infuzia de capital de lucru. Vom continua să fim alături de întreprinzătorii români și le vom oferi soluțiile financiare care să le permită să meargă mai departe pentru că România crește cu noi toți”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Finanţare Oltina Impex Prod Com. Activitatea companiei

Oltina Impex Prod Com este o companie specializată în:

  • producția pâinii
  • producția specialităților de panificație și patiserie
  • producția făinurilor de grâu și porumb
  • distribuția acestor produse

Compania are sediul în Urlați, județul Prahova. Oltina Impex Prod Com își desfășoară activitatea prin intermediul a 13 puncte de lucru (producție, magazine și silozuri). Acestea sunt amplasate în județele:

  • Prahova
  • Ialomița
  • Galați
  • Teleorman

Produsele companiei sunt distribuite în toată țara. Printre clienții săi se numără marile rețele de retail, principalii producători de pâine și importanți traderi de cereale, dar și unele state din Uniunea Europeană și Asia. Societatea are peste 500 de angajați.

Oltina Impex Prod Com înregistra la finele anului 2019 afaceri de aproape 427 de milioane de lei.

Pandemia de coronavirus şi starea de urgenţă

”Pentru noi, perioada stării de urgență a fost una foarte încărcată, mai ales la început, când cererea de produse de panificație și, mai ales a făinurilor a fost în creștere. Apoi, efectele pandemiei nu au întârziat să-și pună amprenta și asupra activității noastre: restricțiile de circulație au redus interacțiunea cu fermierii, fapt ce a îngreunat aprovizionarea cu cereale, crearea de orare de lucru care să permită respectarea recomandărilor în domeniu a crescut timpii de livrarare și de onorare a comenzilor, iar apariția unor cazuri de îmbolnăvire în familiile unor angajați a condus la o lipsă temporară de personal.

Toate acestea s-au suprapus peste un an agricol foarte slab, fapt ce a crescut prețul cerealelor, iar cantitatea aprovizionată a fost mai redusă din lipsa lichidităților. În ciuda tuturor acestor provocări, ne-am continuat activitatea și suntem încântați că am reușit să accesăm această finanțare de la EximBank, care ne va permite să ne consolidăm capitalul de lucru și să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor de dezvoltare care includ punerea în funcțiune a unei noi mori de cereale la Carani, județul Timiș”, a spus Cosmin Olteanu, administratorul Oltina Impex Prod Com.

Citeşte şi Harmopan, lider pe zona de morărit și panificație din regiunea Harghitei