Stiri: Finante

Finanţări de 1 milion de euro pentru tinerii cu idei inovative de afaceri

18.05.2015

Academia de Studii Economice, alături de Asociația Română pentru Transfer Tehnologic și Inovare AroTT, compania de consultanță Loop Operations și CCDL Events and Training, a lansat o competiţie destinată tinerilor cu idei inovative de afaceri. Aceasta face parte din proiectul “Fii T.A.Re! Tineri Antreprenori Responsabili”.

Astfel, ideile de afaceri ale tinerilor din regiunile București-Ilfov și Sud-Vest vor fi finanţate cu 25.000 de euro. Competiţia se desfășura în perioada 18 – 24 mai și va acorda premii în valoare totală de 1 milion de euro. Per total, vor fi premiate cele mai bune 40 de planuri de afaceri, iar la concursul de idei de afaceri sunt așteptați să se înscrie tinerii cu spirit antreprenorial care au domiciliul sau reședinta în București-Ilfov și Sud-Vest și și-au propus să lanseze ideea de afacere în una din aceste două regiuni.

Concursul are în vedere afacerile din următoarele domenii de activitate: Turism şi ecoturism; Textile şi pielărie; Lemn şi mobilă; Industrii creative; Industria auto şi componente; Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor; Sănătate şi produse farmaceutice; Energie şi management de mediu; Bioeconomie (agricultură); Biofarmaceutică şi biotehnologii; Procesarea alimentelor si a bauturilor.

În plus, pe lângă finanţarea de 25.000 de euro pentru inițierea și dezvoltarea sustenabilă a business-ului, cei 40 de tineri câştigători vor putea beneficia şi de sesiuni gratuite de asistență și mentorat de la manageri și antreprenori de succes din mediul de afaceri local.

“Îndrăznește să crezi în ideile tale și încarcă planul de afaceri pe platforma www.antreprenori-responsabili.ro până pe data de 24 mai”, au afirmat organizatorii “FII T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 și este implementat în regiunile București – Ilfov și Sud-Vest.