Stiri: Economie

Programe de finantare pentru mediul de afaceri

Finanțări IFC: 18,5 milioane de euro pentru stimularea creditării în Europa şi Asia Centrală

22.04.2020

Finanțări IFC. Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, a anunțat că investeşte 18,5 milioane euro în Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE). Banii alocați au drept scop stimularea creditării în Europa şi Asia Centrală (ECA).

Finanțări IFC. Incluziunea financiară

„Promovăm incluziunea financiară şi finanţarea în monedă locală în regiune de 15 ani. EFSE se bucură să îşi continue demersurile alături de parteneri valoroşi precum IFC, pentru a genera impact pozitiv, investind în succesul coloanei vertebrale economice a regiunii: microîntreprinderile şi întreprinderile mici”, a declarat preşedintele EFSE, Christoph Tiskens.

Finanțări IFC. Împrumuturi pentru microîntreprinderi și IMM-uri

Facilitatea de finanțare va fi utilizată pentru acordarea de împrumuturi microîntreprinderilor, precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii (MIMM) prin intermediul băncilor şi al instituţiilor de microfinanţare, în paisprezece ţări din Europa şi Asia Centrală (ECA)

Investiţia va spori accesul la finanţare pentru persoanele insuficient deservite din regiunea ECA.

Beneficiarii finali ai acesteia vor fi MIMM-urile şi persoanele care, în prezent, au un acces la finanţare limitat, nesigur sau chiar inexistent.

O forță a creșterii economice

Microîntreprinderile şi întreprinderilor mici şi mijlocii constituie o forţă motrice a creşterii economice. De asemenea, ele reprezintă și o componentă importantă a locurilor de muncă în regiunea ECA. Însă, accesul redus la finanţare rămâne un impediment major în calea dezvoltării acestora.

„Investiţiile capătă o semnificaţie specială în contextul pandemiei de Covid-19 şi al impactului dezastruos al acesteia asupra MIMM-urilor din regiune. Aceste afaceri au nevoie urgent de sprijin pentru a supravieţui declinului şi a păstra locurile de muncă”, anunță IFC.

IFC, organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie internațională de dezvoltare focusată pe sectorul privat din pieţele emergente.

Finanțări IFC. Credite în moneda locală

„Proiectul va sprijini furnizorii de servicii financiare durabile care răspund nevoilor segmentului MIMM-urilor insuficient deservite, inclusiv prin finanţare în moneda locală, consolidând în acelaşi timp capacitatea operaţională şi performanţele durabile ale societăţilor comerciale în care investeşte EFSE. Această investiţie va contribui la continuarea implementării de către IFC a strategiei privind incluziunea financiară a Grupului Băncii Mondiale”, afirmă Vittorio Di Bello, director al sectorului financiar al IFC.

Citește și Dacia își reia producția. Anunțul făcut de companie