Stiri: Finante

Programele IMM INVEST si AGRO IMM INVEST

Finanțări IMM-uri BCR. Anunțul făcut de bancă

26.09.2019

Finanțări IMM-uri BCR. Fondul European de Investiții și Banca Comercială Română au semnat actul adițional de majorare a acordului de garantare în cadrul Programului Inițiativă pentru IMM-uri. BCR va acorda astfel finanțări de peste 1,23 miliarde lei pentru investiții și activitatea curentă a IMM-urilor. Aceste credite sunt acordate în condiții de costuri avantajoase. De asemenea, finanțările beneficiază de o garanție de 60%, acordată de FEI.

Finanțări IMM-uri BCR. Programul Inițiativa pentru IMM-uri

Programul Inițiativa pentru IMM-uri susține creșterea accesului la finanțare al companiilor, care beneficiază astfel de garanții de la Fondul European de Investiții. În plus, acestea au o dobândă redusă.

Din anul 2017 până în prezent, în cadrul acestui program, BCR a finanțat deja un număr de peste 300 de IMM-uri. Acestea au primit fonduri în valoare de 500 milioane lei.

Finanțări IMM-uri BCR. Sprijinul UE

Tranzacțiile IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene. Acesta se face prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR și Horizon 2020, și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Ce spun reprezentanții BCR?

“Există provocări și oportunități la tot pasul într-o economie în schimbare. În acest context, alături de Fondul European de Investiții, BCR va acționa ca un adevărat accelerator de business pentru afacerile românești. Mai mult decât costuri de finanțare foarte bune, aducem expertiză în structurarea finanțărilor și managementul riscului. Vrem să accelerăm business-urile românești sănătos, în siguranță și pe termen lung” a declarat Sergiu Manea, Președintele Băncii Comerciale Române.

Finanțări IMM-uri BCR. Parteneriatul cu FEI

Parteneriatul dintre Fondul European de Investiții și Banca Comercială Română, început încă din 2010, continuă să aducă beneficii pentru clienții băncii.

La ora actuală, între cele două instituții mai sunt în vigoare:

  • un acord de finanțare și garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pentru fermierii și antreprenorii din zonele rurale, în cadrul Programului FEI AGRI și un acord de garantare destinat acordării de împrumuturi pentru clienți micro, inclusiv start-up-uri, în cadrul Programului COSME.

Citește și Fonduri europene PNDR 2014-2020. Ce proiecte se mai pot depune?