Stiri: Finante

Masa monetara iunie 2021.

Patria Bank: 17% dintre antreprenorii finanțați de bancă sunt femei

13.03.2020

Finanțări pentru antreprenori. Patria Bank a anunțat că, în 2019, 17% dintre antreprenorii finanțați de Patria Bank sunt femei. Banca a anunțat că în fiecare an, în luna martie, sărbătorim cu bucurie persoanele de gen feminin.

Finanțări pentru antreprenori. Ce spun reprezentanții Patria Bank

”Printre flori, mărțișoare și cadouri, dedicate doamnelor și domnișoarelor din România, Patria Bank face cunoscută și implicarea acestora în relația cu banca. Deși despre implicarea doamnelor în conducerea și dezvoltarea unei afaceri se vorbește mai mult decât în anii anteriori, în spațiul public, în gestionarea relațiilor cu banca prezența acestora este în continuare mai scăzută decât a persoanelor de gen masculin”, au anunțat reprezentanții băncii.

Așadar, în privința clienților Patria Bank, cifrele aferente anului 2019 și începutului anului 2020, susțin această opinie: 17% dintre creditele destinate agriculturii, 12% dintre creditele IMM & Corporate și 28% dintre creditele de microfinanțare sunt contractate de femei.

Finanțări pentru antreprenori. Domenii

Dintre domeniile de activitate ale afacerilor finanțate și reprezentate de femei, în top se regăsesc:

  • agricultura
  • comerțul
  • industria prelucrătoare

Credite pentru utilizare personală

Dacă persoanele de gen feminin au apelat mai puțin la bancă pentru finanțarea unei afaceri, în cazul creditelor pentru utilizare personală, situația este mai echilibrată: 40% dintre clienții de credite retail sunt femei.

„Ca femeie și mamă, în același timp, susțin implicarea femeilor în afaceri și în relația cu băncile, în general. Cred că pe lângă gândire strategică și dedicare, o femeie poate aduce echilibru și claritate în cadrul unei afaceri. Sunt convinsă că în țara noastră sunt mult mai multe femei capabile să conducă afaceri sau să gestioneze relația cu banca, decât arată cifrele. Rolul femeii poate fi mai mult decât cel clasic, iar ca să ajungem la o Românie modernă avem nevoie să schimbăm aceste mentalități. Paradoxal, în Patria Bank, aproximativ 70% dintre angajați sunt femei, iar 80% dintre clienți sunt din mediul antreprenorial, dintre care marea majoritate bărbați. Dacă procentul intern mă bucură, mi-aș dori ca și în privința clienților antreprenori femeile să fie mai bine reprezentate.”, a declarat Daniela Iliescu, Director General Patria Bank.

Finanțări pentru antreprenori. Patria Bank a lansat un blog cu informații utile

Pentru a ajuta antreprenorii, Patria Bank a lansat un blog cu resurse pentru dezvoltarea afacerii și gestionarea bugetului personal. Pe Blogul Patria se regăsesc recomandări în domenii diverse, precum:

  • resurse umane
  • planificarea bugetului
  • finanțarea afacerii
  • cercetarea de piață

Citește și SANO a lansat o gamă nouă de produse