Stiri: Finante

Rezervele valutare decembrie 2022

82 de milioane de lei, încasați de România prin PNRR

10.10.2022

Finanțări PNRR 2022. Ministerul de Finanțe a anunțat că a încasat primii bani din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba de o tranșă în valoare de 82 de milioane de lei.

Ce spune ministrul Finanțelor?

“Deschidem prin această tragere drumul fondurilor din PNRR în conturile statului, pe baza acțiunilor realizate de Ministerul Finanțelor. E o impulsionare bine-venită să accelerăm atragerea fondurilor puse la dispoziție prin Mecanismul de redresare și reziliență și să ne apucăm de implementarea reformelor ambițioase, atât de necesare României pentru o dezvoltare durabilă” , a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Finanțări PNRR 2022.  Totalul încasărilor

Totalul încasărilor înregistrate la Ministerul Finanțelor se ridică la 130 de milioane de lei, fonduri transferate în conturile de venituri ale bugetului de stat care au avut la bază solicitările transmise de coordonatorii de reforme și investiții, pentru sumele utilizate în scopul realizării țintelor și jaloanelor incluse în PNRR.

Coordonatorii de reformă beneficiari ai transferurilor de sume sunt Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și Peste 150 milioane de euro pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale