Slide

Stiri: Finante

Firmele care angajează tineri primesc bani de la stat

03.05.2015

Pentru a susține companiile care vor să angajeze tineri fără experiență, autoritățile locale au anunțat un nou program special pentru firme. Este vorba despre “Garanția pentru tineret”, proiect finanțat cu nu mai puțin de 470 de milioane de euro, bani care provin din bugetul Uniunii Europene pentru 2014 – 2020.

Astfel, companiile care recrutează tineri de până în 24 de ani vor primi 200 de euro și 500 de lei lună de lună pentru fiecare angajat, timp de un an de zile. Se estimează că de acest proiect vor beneficia aproximativ 441.000 de tineri români.

Firmele care vor dori să se înscrie în acest program trebuie să asigure menținerea locului de muncă pentru cel puțin 18 luni și vor fi scutite de plata contribuției la șomaj pentru 24 de luni. Mai mult decât atât, companiile pot ajuta tinerii prin intermediul cursurilor de ucenicie, primind pentru a asigura acest lucru finanțare.

Programul este estimat a se desfășura până în anul 2018. România nu este singura țară unde există astfel de proiecte, în state precum Finlanda, Letonia şi Portugalia sistemul deja funcționează.