Stiri: Companii

Firmele cu afaceri de peste 220.000 lei trebuie să depună raportări contabile la semestru

25.06.2014

Operatorii economici care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 de lei trebuie să depună la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportări contabile la data de 30 iunie 2014, potrivit unui proiect de ordin al ministrului finanţelor publice pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă, publicat astăzi în dezbatere public.

Raportările se depun în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Proiectul propune ca termen limită pentru depunerea raportărilor data de 18 august 2014, iar nedepunerea raportărilor se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

“Este de remarcat faptul că pentru indicatorii din raportările contabile la 30 iunie nu se aplică unele reguli contabile, precum inventarierea obligatorie şi evaluarea tuturor elementelor bilanţiere, iar nivelul de detaliere a informaţiilor este mai redus”, au anunţat reprezentanţii MFP, într-un comunicat de presă.

Conform art.28 alin.(2) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele prevăzute de lege au obligaţia să întocmească raportări contabile şi la alte perioade decât anual, în cadrul exerciţiului financiar, în condiţiile stabilite de Ministerul Finanţelor Publice.