Stiri: Finante

Konig Frankstahl

FIRST BANK finalizează preluarea Bank Leumi

10.07.2019

FIRST BANK finalizează preluarea Bank Leumi România. În urma finalizării tranzacției, Bank Leumi are un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte executiv.  FIRST BANK a anunțat că a finalizat miercuri achiziția pachetului majoritar de acțiuni în cadrul Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, după ce a obținut aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței din țara noastră și după îndeplinirea condițiilor specifice acestui tip de tranzacție.

FIRST BANK finalizează preluarea Bank Leumi. O nouă etapă

„Suntem încântați să intrăm în această nouă etapă de creștere. Salutăm cu entuziasm toate noile oportunități ce derivă din acest eveniment de referință: know-how-ul colegilor noștri de la Bank Leumi România, experiența acestora în gestionarea unui portofoliu foarte special, clienții acestei bănci, pe care așteptăm cu nerăbdare să îi deservim. În următoarele luni, cele două companii vor trece printr-un proces de integrare premergător fuziunii. Avem convingerea că această achiziție va transforma FIRST BANK într-un partener bancar mai puternic și mai relevant pentru toți clienții noștri actuali și viitori, prin contribuția pe care Bank Leumi România o va aduce expertizei noastre anterioare”, a spus Dominic Bruynseels, Președinte Executiv FIRST BANK.

FIRST BANK finalizează preluarea Bank Leumi. Un pas important

Hanan Friedman, Prim Vicepreședinte Executiv, Directorul Direcției de Strategie, Inovație și Transformare, Bank Leumi Israel, a previzat că vânzarea Bank Leumi România către FIRST BANK, deținută de o entitate financiară internațională de top, va permite continuarea implementării politicii Leumi de «urmare a clientului», care presupune mai degrabă colaborări cu mari actori internaționali și nu o prezență efectivă.

”Această vânzare constituie un nou pas în implementarea strategiei noastre de a ne orienta spre activitățile bancare de bază ale Leumi, în același timp concentrându-ne asupra operațiunilor noastre internaționale din principalele centre financiare ale lumii, prin intermediul sucursalelor pe care le deținem în SUA și Marea Britanie”, a spus acesta.

FIRST BANK finalizează preluarea Bank Leumi. Consiliul de Administrație

Începând cu data de 10 iulie, Bank Leumi România are un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte executiv, în persoana lui Ion Popovici.

Componența noului Consiliu de Administrație este:

  • Ilinca Rosetti, Președinte
  • Robert Maxim
  • Manfred Rauchwerger
  • Răzvan Filcescu
  • Bogdan Ciobotaru

Citește și Perspective sumbre: Economia României este precum un ”un castel de nisip”