Stiri: Finante

First Bank are un nou vicepresedinte

First Bank are un nou vicepreședinte. Cine va prelua această funcție?

28.02.2019

First Bank are un nou vicepreședinte. Această funcție va fi preluată de către Robert Hadley. Noul vicepreședinte va coordona o serie de linii strategice precum IT, Organizarea și Managementul Proceselor și Operațiunilor, Administrare Credite și Logistică. De asemenea, Hadley va superviza o bună parte din proiectele de digitalizare care urmează să fie desfășurate de bancă în 2019.

First Bank. Ce experiență deține noul vicepreședinte?

Experiența noului vicepreședinte, de peste 25 de ani în Australia, Asia, Europa și Orientul Mijlociu, pe piețele de retail, financiare și de comerț, îl recomandă ca pe un veritabil expert al industriei bancare internaționale.

“Prin cooptarea lui Robert Hadley în echipa de conducere a Băncii ne asigurăm atât un capital suplimentar de experiență, cât și o viziune solidă. Sub coordonarea sa dorim să transformăm în mod eficient operațiunile companiei, cu focus pe tehnologie și digitalizare“, a declarat Dominic Bruynseels, Președinte Executiv FIRST BANK.

Robert Hadley s-a alăturat echipei First Bank după încheierea contractului cu Aljazira Bank din Arabia Saudită. Acolo a lucrat pe poziția de șef de operațiuni Chief Operations Officer/COO, între 2013 și 2018. El a contribuit la creșterea companiei pe trei direcții:

  • transformarea tehnologică a operațiunilor și infrastructurii,
  • modernizarea operațiunilor de retail
  • creșterea în competențe a echipei locale de management.

Sub conducerea lui, profitul companiei a crescut semnificativ între 2012 și 2018, ajungând la 277 milioane de euro.

First Bank. Piața bancară din România

În plus, Robert Hadley este un bun cunoscător al pieței bancare din România, prin prisma experienței acumulate între 2005 și 2012 la ABN Amro/RBS Bank București din poziția de COO. Acesta a coordonat activitățile legate de tehnologie, operațiuni, retail, precum și creșterea în competențe a echipei de conducere a operațiunilor. De asemenea Hadley a condus și procesul de rebranding legat de transformarea ABN AMRO în RBS, la momentul respectiv.

Noul vicepreședinte al First Bank deține o diplomă de MBA de la Universitatea Macquarie, din Sydney, Australia, 1994. El este Chartered Accountant, membru al Australian Institute of Chartered Accountants din 1982.

Citește și Mesaje business de 1 martie. Felicitări corporate – O primăvară frumoasă!