Stiri: Finante

Fitch a crescut ratingul Băncii Transilvania

07.06.2018

Agenţia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul IDR (Long-term Issuer Default Rating) pentru finanțări pe termen lung al Băncii Transilvania (BT), de la BB la BB+ cu perspectivă stabilă, precum şi nivelul ratingurilor de viabilitate (VR), de la bb la bb+.

Acțiunile de rating sunt următoarele:

IDR pe termen lung în valută: crescut de la BB la BB+; perspectivă stabilă
IDR pe termen scurt în valută: afirmat la B
Ratingul de viabilitate: crescut de la bb la bb+
Ratingul de sprijin: afirmat la 5
Plafonul ratingului de sprijin: afirmat la „fără plafon”

Banca Transilvania este a doua cea mai mare instituţie de credit din piaţa României în funcție de active. BT a înregistrat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 366 milioane lei (78 milioane euro), în creştere cu 48% față de aceeaşi perioadă din 2017. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali puternici, cum sunt Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), IFC, care este Divizie a Băncii Mondiale, dar şi de fonduri de investiții. Banca Transilvania are peste 28.000 de acționari români persoane fizice şi aproape 55% capital românesc.

BT a devenit în acest an acționar la Victoriabank. Banca Transilvania şi BERD, ca parteneri strategici, doresc să continue creşterea Victoriabank şi să contribuie la consolidarea mediului bancar din Republica Moldova.