Stiri: Finante

Fitch a îmbunătăţit ratingurile Garanti Bank

03.08.2015

Agenția de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătățit ratingurile Garanti Bank România. Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost îmbunătățit la ‘BBB-‘, de la ‘BB+’ (cu perspectivă stabilă), cel pentru datorii pe termen scurt, la ‘F3’, de la ‘B’, iar ratingul de suport, la ‘2’, de la ‘3’.

Cu această ocazie, agenţia de rating a accentuat importanța strategică a Garanti Bank pentru banca sa mamă.

„Ne-am asumat un angajament solid pe piața locală, iar strategia noastră este să continuăm să creștem și să ne dezvoltăm. Îmbunătățirea ratingurilor IDR și de suport de către Fitch confirmă planurile noastre pe termen lung”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO of Garanti Bank România.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, și are peste 10 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.