Stiri: Stiri

Floreasca City, un nou megaproiect imobiliar în Capitală

16.10.2013

Austriectii de la Raiffeisen Evolution au finalizat, după o investiție totală de 300 de milioane de euro, proiectul imobiliar Floreasca City. Acest complex rezidențial se înscrie în topul megaproiectelor dezvoltate în București în anul 2013, laolaltă cu alte proiecte precum complexul Băneasa sau Afi Palace Cotroceni.

Cumulat, cele mai importante zece investiții de ordin imobiliar realizate în present în zona Capitalei au însumat cheltuieli de circa două miliarde de euro, notează Ziarul Financiar în ediția electronică de astăzi. Construind  pe terenurile unor foste fabrici sau pe câmpurile de la marginea oraşului au fost ridicate un număr de 34 de clădiri de birouri cu o suprafaţă cumulată de peste 500.000 de metri pătraţi, peste 300.000 mp de spaţii comerciale în patru proiecte şi aproximativ 2.000 de locuinţe.

Cel mai nou proiect de acest gen, în speță Floreasca City, dezvoltat pe terenul de patru hectare al fostei fabrici FEA, cuprinde un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 35.000 mp, turnul Sky Tower de 37 de etaje, cel mai înalt din România, şi încă o clădire ocupată integral de subsidiara locală a Raiffeisen Bank, scrie sursa citată.

Sursă: Ziarul Financiar