FlorideLux a inaugurat prima florărie offline din Capitală

15.12.2014

Grupul FlorideLux a deschis prima florărie offline din Bucureşti, după o investiție de 25.000 euro. Unitatea este situată în centrul Capitalei şi a fost proiectată ca un concept store 100% tehnologizat, dotat cu prima vitrină interactivă din retailul clasic românesc, care le va permite clienților să interacționeze cu tot portofoliul FlorideLux, inclusiv cel online.

Florăria este și primul magazin offline deschis în regim propriu, și nu de franciză, al grupului FlorideLux, decizie care, susțin reprezentanții companiei, acoperă nevoia componentei offline în structura business-ului, pe o piață din ce în ce mai puternică, cu concurență acerbă.

„Piața bucureșteană este dificilă, aglomerată, cu un mix atipic de cumpărători, între cei tradiționaliști, care țin la florarul lor dintotdeauna, și cei moderni, care sunt mereu în căutare de flori, buchete, plante și cadouri inedite. Statisticile noastre arată că în București sunt peste 800 de tarabe cu flori și în jur de 200 de florării. Vorbim de o piață de aproape 40 de milioane euro, cumulată între vânzările zilnice și evenimente”, declară Marius Dosinescu, CEO și Fondator FlorideLux.

Potrivit acestuia, coșul mediu de flori achiziționat offline, în București, se ridică la 80 – 100 lei, față de cel online, care este dublu, de 200 lei.

Printre clienții FlorideLux se numără și cei medium-top, care cheltuiesc în medie 400 de lei pe flori, ajungând uneori și la 700 – 800 lei, în funcție de perioadele de vârf, de Crăciun sau 1 – 8 Martie.

Clientul bucureștean, prin comparație cu cel din provincie, este însă mult mai grăbit și mai greu de fidelizat, având în vedere că achiziționează flori în funcție de timp și proximitate, atât din florăriile clasice sau tarabe, cât și online.

„Fidelizarea clienților este o adevărată provocare, iar focusul nostru este acesta, să ne asigurăm că primul brand la care se gândesc cînd au nevoie de flori și cadouri este FlorideLux”, adaugă Dosinescu.

Noua florărie este și cel mai puternic tehnologizat magazin din România, dotat cu o vitrină interactivă în valoare de 2.500 euro, care le permite clienților să interacționeze și cu website-ul FlorideLux.ro direct din stradă.

„Este ceva atipic sa regăsești într-o florărie o vitrină interactivă, dar avem nevoie ca oamenii să poată interacționa cu website-ul și din stradă, prin simpla atingere a vitrinei, să regăsească foarte ușor cele peste 5.000 de produse disponibile. Practic, prin simpla atingere poate alege produsul, completa datele de livrare și facturare, iar la final pe ecran i se va afișa un QR code care, prin scanare, îl va trimite către pagina securizată de plată a PayU, procesatorul nostru de plăți online”, explică Dosinescu.

Acesta susține că motivul alegerii plății prin intermediul mobilului este dat de securitatea necesară la introducerea datelor cardului, urmând ca, în viitor, să implementeze și portofele digitale care, prin simplă scanare, va procesa comanda fără a mai fi necesară reintroducerea datelor de card.

Reprezentanții florăriei estimează o medie de circa 600 de clienți, lunar, pentru concept store-ul FlorideLux, preponderent femei – peste 60%, persoane active, cu venituri peste medie și vârste între 25 și 55 de ani.

„Cifra de afaceri în primul an de activitate va fi de aproximativ 150.000 euro, având în vedere că florăria va fi atât magazin, cât și centru de producție pentru comenzile online. Clienții vor avea la dispoziție o gamă largă de produse, de la aranjamente florale, buchete, cadouri, flori la fir, până la cadouri pentru casă și grădină”, afirmă CEO-ul FlorideLux.

Citiți și despre:

  • Black Friday: FlorideLux anunţă reduceri de până la 50%Black Friday: FlorideLux anunţă reduceri de până la 50% Floridelux.ro a anunţat că va organiza Black Friday vinerea aceasta, pe 28 noiembrie, începând cu ora 6 dimineața. Florăria a pregătit reduceri de până la 50% pentru  buchete și aranjamente florale realizate […]
  • FlorideLux se extinde în ClujFlorideLux se extinde în Cluj În prima jumătate a lunii apriliei, cea mai nouă florărie FlorideLux își va deschide porțile în Cluj, deținătoarea francizei fiind Andreea Curutiu, economistă cu experiență și reprezentant zonal al Heemskerk, […]
  • Braiconf deschide un magazin în cadrul hotelului J.W. MariottBraiconf deschide un magazin în cadrul hotelului J.W. Mariott Producătorul de cămăși Braiconf a anunţat extinderea rețelei cu un concept store în cadrul galeriilor Grand Avenue ale hotelului J.W. Marriott. Noul magazin se dedică tradiției, oferind exclusiv cămăși pentru […]
  • Perfect Tour a lansat un concept unic în România – Travel BoutiquePerfect Tour a lansat un concept unic în România – Travel Boutique În prima jumătate a acestui an, Perfect Tour a înregistrat o creștere de 23% a cifrei de afaceri, în contextul în care, anul trecut, agenția a raport un avans al afacerilor de 88%, la aproape 50 milioane de […]
  • The Body Shop lansează un nou concept-storeThe Body Shop lansează un nou concept-store Pe data de 27 iunie, în București Mall s-a redeschis The Body Shop, sub un nou concept supranumit Pulse 3.0. Noul butic The Body Shop este amplasat la etajul 1 și promite clienților săi o experiență unică și […]