Flydubai ar putea introduce zboruri din Iaşi

30.05.2016

Aeroportul Iaşi a primi astăzi vizită unei delegaţii Flydubai, aflată pentru prima dată în regiunea ţării noastre, fiind una dintre cele mai importante companii din lume şi cea mai puternică în ceea ce priveşte numărul de pasageri. Prezenţa conducerii companiei Flydubai la Iaşi înseamnă un pas important pentru evoluţia aeroportului, precum şi oportunitatea că Iaşiul să fie conectat direct cu centrul aviaţiei mondiale.

În urma vizitei, s-a anunţat că din vara anului viitor va exista posibilitatea introducerii în programul de zbor a cursei directe Iaşi–Dubai şi retur, pentru început cu două frecvenţe pe săptămână.

Compania Flydubai a constatat, în urma studiilor, a datelor culese de echipa tehnică şi în urmă negocierilor constante cu conducerea Aeroportului Iaşi, că piaţa din regiune are un potenţial uriaş, iar realizarea unei conexiuni directe Iaşi-Dubai va aduce beneficii în economia locală.

Iaşiul a devenit atractiv pentru noul operator, prin infrastructură modernă şi facilităţile aeroportuare conforme cerinţelor ICAO, dar şi prin serviciile de calitate, remarcându-se prin modul corect în care s-a dezvoltat într-un timp foarte scurt.

„Datele înregistrate în România arată că piaţa este foare importantă câtă vreme avem zboruri zilnice aici. Domnul director Marius Bodea vorbeşte cu insistenţă despre conectivitate, lucru care demonstrează cât de importantă este această conectivitate pentru regiunea dumneavoastră. De atfel, succesul companiei noastre constă tocmai în ideea de conectivitate, legând mai multe culturi, realizând legături între oameni. Am evaluat, am urmărit şi monitorizat evoluţia Aeroportului Iaşi şi ne interesează ideea de a realiza zboruri între Dubai şi Iaşi. Avem o echipa care vine în România şi face studii de vizibilitate în această privinţa. Există, într-adevăr, potenţial uriaş pe piaţă în Iaşi din N-E României către Dubai, şi din Dubai către restul lumii”, a afirmat Hamad Obaidalla, Director Comercial al companiei Flydubai.

De asemenea, Marius Bodea, Preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi, a declarat că Aeroportul Iaşi a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii trei ani, însă regiunii noastre, cu un areal de depăşeşte 5 milioane de cetăţeni, îi lipseşte o conectivitate transoceanică, legătură cu un hub mondial, cum este Dubai.

„Cu această legătură, regiunea noastră trece la un alt nivel – că să fii conectat cu cel mai important hub al aviaţiei la nivel mondial şi cu cea mai atractivă destinaţie din lume, Dubai, este o şansă uriaşă pentru Iaşi. Practic, această conexiune va duce la bunăstarea comunităţii noastre, iar faptul că ajungem în hubul Emirates, Flydubai, plecând din Iaşi, cu Flydubai, spre Dubai, iar de acolo cu compania Emirates care poate realiza zboruri foarte lungi, înseamnă că vom putea ajunge peste tot în lume”, a spus acesta.