Stiri: Finante

FNGCIMM are un nou director general

19.07.2017

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) are o nouă conducere din data de 17 iulie, Alexandru Petrescu preluând mandatul de Director General al FNGCIMM.

Fost ministru al Economiei și Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu are o experiență managerială de peste 15 ani în companii de top, atât la nivel local cât și internațional. A ocupat poziții de conducere în instituții financiare de prestigiu în sistemul financiar-bancar din Marea Britanie și în importante companii românești, deținând până în 2016 funcția de Director General al C.N. Poșta Română S.A.

Viziunea strategică și de management al organizațiilor, orientarea către rezultate și permanenta preocupare pentru creșterea eficienței au fost consolidate prin pozițiile de membru în consiliile de administrație ale S.N. C.F.R Călători S.A. și al C.N. Poșta Română S.A.

„Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) trebuie să reprezinte unul dintre cele mai eficiente instrumente de susținere a mediului antreprenorial, un liant între finanțatori și mediul de afaceri. Consolidarea profitului și diversificarea produselor de garantare pentru IMM-urile din sectoarele economice cu potențial mare de creștere și inovative vor reprezenta principalele obiective până la sfârșitul acestui an. În același timp, ne vom concentra pe strategia de repoziționare și recâștigare a încrederii în relația cu sistemul bancar, cu accent pe rolul de informare, promovare și încurajare a antreprenorilor români pentru a utiliza ca sursă de finanțare a dezvoltării business-ului fondurile europene și creditele bancare. Vom continua și optimiza implementarea programelor guvernamentale de sprijin a IMM-urilor, căutând să reorientăm activitatea Fondului la rațiunea inițială a existenței acestuia: aceea de a sprijini IMM-urile în orice stadiu al evoluției economice ar fi”, a declarat Alexandru Petrescu, Director General al FNGCIMM.