Stiri: Companii

Fondatorul IPEC desemnat Antreprenorul anului 2016

18.02.2017

În cadrul competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2016, la care au participat 50 de lideri de business din aproape toate domeniile de activitate, câștigător a fost desemnat Cristian Covaciu, fondatorul companiei IPEC. Acesta va reprezenta România în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year, de la Monte Carlo, din iunie 2017.

La ediția din 2016 a competiției EY Entrepreneur Of The Year – România s-au înscris 60 de oameni de afaceri, dintre care 50 au rămas în competiție. Dintre aceștia, Antreprenorul anului 2016 a fost desemnat fondatorul IPEC – unul dintre cei mai mari jucători din domeniul produselor de menaj și porțelan superior.

În cadrul ceremoniei, Daniel Dines, CEO UiPath, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year, iar Angela Achiței, președintele Fundației „Alături de voi” România, a primit titlul Social Entrepreneur Of The Year. Daniel Dines a țintit o piață cu disponibilitate uriașă de dezvoltare, cea a robotics process automation (RPA). Soluția UiPath RPA este proiectată să automatizeze procese cu volum și grad de sofisticare variabile, de la operații call center, până la procese complexe din domeniul financiar. Angela Achiței, de profesie asistent social, a fost primul angajat al fundației „Alături de Voi” România.

Pentru prima oară în România, s-a decernat un premiu de excelență care recunoaște afacerile de familie. Premiul Family Business Excellence Award i-a revenit familiei Buluc, care conduce grupul Farmexim, alcătuit din trei companii: Farmexim S.A., Help Net Farma S.A., Green Net S.A.

„Cei 50 de participanți la EY Entrepreneur Of The Year România sunt antreprenori pentru care inovația nu este o realitate îndepărtată, ci un focus strategic. Sunt lideri în sectoarele lor de activitate, integrând tehnologii de ultimă generație sau sunt lideri în piețe noi, create prin inovație tehnologică. În ziua de azi, când volatilitatea este mai mare ca niciodată, antreprenorii sunt cei care continuă să creeze valoare și să rămână la fel de încrezători în echipă, afacere și viitor,” a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Criteriile pe baza cărora au fost selectați câștigătorii sunt spiritul antreprenorial, performanța financiară, direcția strategică, impactul asupra comunității, capacitatea de inovare și integritatea personală. Juriul competiției a fost alcătuit din antreprenori și profesioniști dedicați antreprenoriatului: Levente Hugo Bara- Director General Supremia Grup, Marius Ștefan- CEO Autonom Rent a Car, Ruxandra Hurezeanu-Director General Ivatherm, Dan Fărcășanu- Director de Investiții Resource Partners, Dragoș Petrescu- CEO Grupul City Grill.