Fondul de Garantare, profit în creştere. Câte garanţii a acordat în primul semestru?

03.09.2018

Profit net în creştere cu 50% pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Instituţia a anunţat că a încheiat prima jumătate a anului cu rezultate nete de 47,5 milioane lei.

Rezultatul pozitiv raportat reprezintă nivelul maxim din 2013 până la ora actuală.

Fondul de Garantare. 21.529 de garanţii

21.520 de garanţii au fost acordate în perioada menţionată mai sus. Acestea au o valoare totală de 3,03 miliarde de lei. Nivelul este cu 9% mai mare decât cel raportat în urmă cu un an.

„Linia strategică urmăreşte recentrarea activităţii Fondului în zona misiunii sale instituţionale: aceea de a susţine IMM-urile, fie că se află în etapa de Start-Up, fie că se regăsesc în etapele evolutive ulterioare. Este esenţial să perseverăm în a materializa direcţiile interne de optimizare, de modelare constantă a ofertei de garantare pentru a veni în întâmpinarea nevoii de finanţare a antreprenorilor, astfel încât să deservim în mod optim cel mai important palier al economiei româneşti: IMM-urile. Fondul are capacitatea instituţională şi dispune de expertiza profesională a unei echipe dedicate, pentru a instrumenta programe ce pot asigura sustenabilitate creşterii economice şi în anii următori”, a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

Fondul de Garantare – Garanţii pentru antreprenori

Avansul a fost susţinut de strategia FNGCIMM de extindere a portofoliului de produse de garantare. O creştere importantă a avut-o creditarea destinată sectorului antreprenorial din România.

De asemenea, la creştere a mai contribuit şi poziţionare mai bună a mediului antreprenorial din ţara noastră.

Astfel, dinamica de creştere economică din ultimii ani este confirmată de rezultatele publicate de Fondul de Garantare

În perioada analizată, Fondul de Garantare a acordat 4.435 de garanţii doar pentru antreprenori. Numărul este de peste patru ori mai mare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Per total, 20,7 miliarde lei reprezentau, la finele lunii iunie 2018, soldul total al portofoliului de angajamente în derulare. Acestea aveau ca sursă atât fondurile proprii, sursele în administrare, cât şi fondurile statului. În urmă cu un an, nivelul era mai mic cu 14%.

Fondul de Garantare – Garanţii pentru Prima Casă

Prima Casă reprezenta, din totalul acestor fonduri, 17,2 miliarde de lei.

De asemenea, creşterea a mai fost susţinută şi de garanţiile pentru programul Start-Up Nation.

Citeşte şi Garantarea pachetelor turistice: Anunţul făcut de agenţiile de turism şi Minister

 

 

 

Citiți și despre: