Stiri: Companii

investiţii în regiunile frontaliere cu Ucraina, Moldova și Marea Neagră

CVI are o nouă conducere? Cine a preluat gestionarea investițiilor fondului în România?

08.01.2020

CVI, unul dintre cei mai mari investitori de private debt din regiunea Europei Centrale și de Est, are o nouă conducere în România. Compania a anunțat că își continuă activitatea de investiții în țara noastră cu o serie de proiecte noi în plan și capabilitatea de a oferi finanțare IMM-urilor locale în anul 2020 și ulterior.

Fondul de investiții CVI. Magdalena Śniegocka

În acest context, Magdalena Śniegocka a preluat responsabilitatea de gestionare a investițiilor fondului în România. Ea îl înlocuiește pe Ciprian Nicolae, cel care a pus bazele activității CVI în România. El este cel care a gestionat tranzacțiile fondului în România între 2017 și 2019.

Ciprian Nicolae a stabilit prezența CVI pe piața românească, realizând o serie de tranzacții, cum ar fi finanțarea obligațiunilor private ale:

  • Impact SA (dezvoltator imobiliar rezidențial listat la Bursa de Valori București)
  • One United Properties (dezvoltator imobiliar de lux)
  • Aaylex Group (grup care se ocupă cu creșterea păsărilor ce deține brandul CocoRico).

Fondul de investiții CVI. 60 de milioane de euro

În perioada 2017 – 2019, CVI a analizat peste 100 de proiecte în România. Compania a investit aproximativ 60 de milioane euro în obligațiuni private emise de companii românești.

„Economia robustă a României a fost în continuă creștere în ultimii ani, dovedind astfel o poziție semnificativă în regiunea Europei Centrale și de Est. În 2020, se estimează că PIB-ul românesc va crește la 4,1% până la 212 miliarde euro, continuându-și performanța impresionantă și oferind astfel oportunități unice de investiții pentru fonduri locale și străine. Fiind prezenți în România din 2017, avem capacitatea să susținem în continuare IMM-urile românești în procesul lor de creștere”, a declarat Rafał Lis, fondator și Managing Partner la CVI.

Fondul de investiții CVI. Misiunea fondului în România

Magdalena Śniegocka s-a alăturat companiei CVI în februarie 2018 ca director de investiții și membru al Comitetului pentru investiții.

„Misiunea noastră în România este să devenim partenerii preferați ai antreprenorilor locali, susținându-i cu soluții flexibile de finanțare de tip private debt. Investițiile noastre variază de la 2 până la 20 de milioane euro per tranzacție și acoperă o varietate de nevoi de finanțare, inclusiv capital de lucru, cheltuieli de capital, activități de M&A sau răscumpărări de acțiuni”, a declarat Magdalena Śniegocka, director de investiții la CVI, responsabilă pentru inițierea, executarea și supravegherea tranzacțiilor fondului pe piața românească.

Cariera profesională

În cariera sa profesională, Magdalena Śniegocka a condus sau a participat la tranzacții de strângere de capital și investiții în valoare de peste 12 miliarde dolari. De asemenea, ea a supervizat mai multe companii din portofoliu.

Ea și-a început cariera la Londra în Acquisition & Leveraged Finance la Lehman Brothers și Nomura. După aceea, a condus divizia de Corporate Finance pentru Kulczyk Investments. Este vorba de o companie poloneză de investiții private cu peste 4 miliarde dolari în AUM.

Citește și Mediul de business în 2020: Reorganizarea va fi în prim plan