Fondul de investitii Elite Business Women

Fondul de investiții Elite Business Women: Când are loc lansarea oficială?

04.09.2019

Fondul de investiții Elite Business Women. Primul fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor antreprenor se lansează la București. Din punct de vedere al câştigurilor salariale, în România bărbaţii sunt în continuare mai bine plătiţi decât femeile, pentru acelaşi loc de muncă. Astfel, un bărbat câştigă cu 6% mai mult decât o femeie, deşi prestează aceleaşi servicii. Decalajul de gen se întâlnește şi atunci când vine vorba despre antreprenoriat.

Conform unui studiu realizat de Mastercard, Index of Women Entrepreneurs, 28,9% dintre afacerile din țară sunt deținute de femei, plasând țara noastră pe locul 9, din cele 57 de state analizate.

Fondul de investiții Elite Business Women. Marketing prin Afiliere

În aceste condiții, Elite Business Women, cel mai mare club de afaceri feminin din România (peste 10.000 de membre), anunță că lansează primul fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor – Elite Business Women Investment Fund.

Fondul este bazat pe conceptul de Marketing prin Afiliere. În plus, acesta reprezintă un exemplu de economie colaborativă.

Fondul de investiții Elite Business Women. Cum este finanțat fondul?

Fondul de investiții dedicat femeilor este finanţat doar din contribuţiile membrelor. Astfel, 40% din valoarea membership-ului este reinvestită de către clubul de afaceri în susţinerea micilor afaceri înfiinţate de femei.

Procedura este una complet transparentă. Membrele EBW au acces permanent la informaţii despre sumele care intră în contul EBW Investment Fund. De asemenea, ele pot vota ce business-uri să primească finanţare. Atât aplicaţiile, cât şi voturile, sunt online.

Evenimentul de lansare al fondului dedicat femeilor

Lansarea oficială a Elite Business Women Investment Fund va fi marcată printr-o conferinţă de presă. Aceasta este organizată de clubul de afaceri Elite Business Women.

Printre participanţii la eveniment se numără membrii bordului EBWIF:

  • Andreea Liptak, om de comunicare şi fost jurnalist
  • Mariana Brădescu, antreprenor premiat şi Managing Partner Piatra Online
  • Mihaela Tudor, antreprenor şi fondator Tudor Communication
  • lina Georgescu, analist Venture Capital Catalyst Romania şi co-fondator Double You Store
  • Corneliu Bodea, CEO ADREM Invest şi Președinte Romanian Energy Center
  • Ioana Arsenie, antreprenor şi Trusted Advisor Strategy & Finance
  • Alina Alexe, avocat fondator Alina Alexe Law Office şi Head of Legal Adrem
  • Peter Barta, Director Executiv Fundația Post Privatizare şi consultant 

Evenimentul va avea loc marţi, 10 septembrie, începând cu ora 11:00 în SPACES (Spaces Unirii View, Corneliu Coposu 5-6, Biroul 101).

Citește și Locuri de muncă România 2019: Românii sunt tot mai activi în căutarea unui job

 

 

 

Citiți și despre: