Fondul de investiţii GIC a finalizat acordul de achiziție pentru P3

04.01.2017

Fondul de investiţii GIC a finalizat acordul de achiziție pentru P3, în valoare de 2,4 miliarde de euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacții de pe piața imobiliară din 2016. Acordul a fost anunțat pentru prima dată în noiembrie 2016, iar perfectarea sa a fost făcută după ce a primit toate aprobările organismelor de reglementare europene.

„În ultimii ani ne-am extins semnificativ în afara piețelor noastre principale, pentru a deveni unul dintre cei mai mari și complet integrați dezvoltatori și investitori pe piața de spații logistice. Suntem cu toții foarte încântați acum să fim parteneri cu unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investiții și ne dorim să trecem cât mai repede la următoarea fază a strategiei noastre de creștere”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3.

Cu ajutorul noului său acționar și a pachetului de refinanțare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro, contractat în octombrie 2016, P3 este pregătit să pună în aplicare noile planuri de expansiune care includ continuarea dezvoltării pe portofoliul de terenuri existent a peste 1,4 milioane metri pătraţi de spaţii logistice, precum și achiziția de noi terenuri în cele nouă țări europene în care este deja prezent, precum și intrarea pe piețele imobiliare din alte țări.

„Strategia de investiție pe termen lung a GIC este similară viziunii noastre. Fondul a confirmat deja sprijinul pentru strategia P3 ca specialist în proprietăți logistice cu un puternic accent pe serviciile oferite clienților, ca proprietar pe termen lung de spații logistice și care nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său, și ca dezvoltator al unor active de înaltă calitate care respectă criteriile de protecție a mediului”, a adăugat Ian Worboys.

 

 

Citiți și despre: