Stiri: Finante

Majorare capital One United Properties.

Fondul de investiții Morphosis Capital Fund I susține IMM-urile

23.07.2019

Fondul de investiții Morphosis Capital Fund I. Patru antreprenori întorși în țara noastră administrează un fond de private equity de 50 milioane de euro. Fondul a fost creat pentru dezvoltarea IMM-urilor locale. Este vorba de fondul de private equity Morphosis Capital Fund I, care a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puțin de un an de la lansarea sa.

Fondul de investiții Morphosis Capital Fund I. Sectoarele vizate

MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din țara noastră. Fondul urmează să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare:

  • bunuri de larg consum
  • servicii medicale
  • sectorul tehnologic
  • servicii B2B

Firma a reușit să crească valoarea totală a fondului într-o perioadă scurtă de timp, lucru ce demonstrează relevanța strategiei de a investi în afaceri mici și mijlocii românești.

Fondul de investiții Morphosis Capital Fund I. Ce spun reprezentanții fondului?

„Suntem bucuroși că am atins pragul de 50 de milioane de euro și ne dorim să colaborăm cu antreprenori vizionari care doresc să-și transforme companiile în campioni naționali și, de ce nu, internaționali”, a spus Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital. „Mediul de afaceri local, dar și România în ansamblu, va beneficia de această investiție. Vrem să demonstrăm că fondurile de private equity au un impact pozitiv asupra ecosistemului antreprenorial, fapt dovedit în multe alte țări dezvoltate.”

Fondul de investiții Morphosis Capital Fund I. Patru antreprenori români

Firma Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu și Dragoș Petre, cu sprijinul a doi profesioniști în private equity cu o experiență internațională, ei fiind și Independent Advisers.

Andrei Gemeneanu are experiență în Marketing și General Management, cu accent pe evaluarea, execuția, integrarea și managementul achizițiilor.

Gabriela Dumitru este specializată în gestionarea investițiilor și achizițiilor, lucrând anterior pentru un fond de private equity important.

Simona Gemeneanu are experiență în investiții și achiziții în cadrul IMM-urilor. Dragoș Petre a lucrat ca specialist în domeniul finanțelor atât pentru companii mari, cât și pentru companii antreprenoriale.

Florin Vasvari este profesor la London Business School, unde predă cursuri de Private Equity și Venture Capital și Fuziuni și Achiziții.

Morphosis Capital Fund I are în plan să investească între 5 și 15 milioane de euro în companii care operează în sectoare, precum cel al bunurilor de larg consum, în servicii medicale, dar și în sectorul tehnologic și în serviciile B2B.

Citește și Specialiștii IT din România, cele mai mici salarii din regiune. În ce țări se câștigă cel mai bine?