Stiri: Agricultura

Fondul Național de Garantare sprijină beneficiarii PNDR 2020

18.08.2015

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a anunţat că este pregătit să susțină accesul la creditare al întreprinzătorilor din sectorul agricol și din zona rurală, punând la dispoziția acestora oferta sa de garantare, care poate acompania măsurile și submăsurile din Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, lansate în luna iulie a acestui an.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat deschiderea noilor sesiuni anuale de depunere a proiectelor de investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, ce sunt deschise până la data de 30 octombrie 2015.

„FNGCIMM dorește să informeze întreprinderile din domeniul agricol și non agricol, care se încadrează în categoria IMM conform legii și care își desfășoară activitatea în zona rurală, că pot acoperi partea de co-finanțare necesară implementării proiectului, prin accesarea unui credit garantat de FNGCIMM”, au precizat reprezentanţii Fondului de Garantare.

Garanțiile standard, care se adresează exclusiv IMM-urilor, pot ajunge până la 80% din valoarea finanțării, pe o perioadă corelată cu durata creditului. Garanţia se acordă în moneda creditului, ajunge la maxim 2,5 milioane euro de beneficiar şi se obţine la solicitarea băncii, în baza aceleaşi documentaţii de credit, printr-o procedură simplă şi rapidă. În acest scop, Fondul are încheiate convenții de colaborare cu 29 de instituții financiar bancare.