Stiri: Companii

Fondul Proprietatea va avea un singur Manager de Portofoliu

05.01.2018

Franklin Templeton Investment, în calitatea de Administrator de Investiții al Fondului Proprietatea SA  a anunţat că, începând cu 1 aprilie 2018, Johan Meyer va deveni singurul Manager de Portofoliu Principal al Fondului, drept recunoaștere a valoroaselor sale calități de conducere și a contribuției la Fond, de la relocarea sa în România în urmă cu peste un an. De asemenea, Johan Meyer va deveni singurul CEO al Franklin Templeton și va continua să-și îndeplinească rolul de reprezentant legal al Fondului.

Din 1 noiembrie 2016, acesta a împărțit responsabilitățile manageriale cu Greg Konieczny, în calitate de Co-Manager de Portofoliu. Începând cu 1 aprilie 2018, Greg Konieczny, Director al departamentului Speciality Strategies din cadrul Templeton Emerging Markets Group (TEMG), va renunța la responsabilitățile legate de managementul Fondului, acestea fiind transferate către Johan.

“Suntem foarte încrezători că Fondul se va afla în continuare pe mâini foarte bune, ținând cont de angajamentul puternic și dedicarea demonstrate de Johan în ultimul an pentru a genera valoare la Fond. Mai mult decât atât, Johan posedă excelente aptitudini de lider, expertiză vastă în domeniul fondurilor de investiții, înțelegere a pieței locale și experiență profesională solidă, care sunt extrem de valoroase pentru a conduce eforturile noastre în România și pe plan internațional”, a declarat Sorin Mîndruțescu, Președintele Comitetului Reprezentanților Fondului Proprietatea.

El a mai adăugat: “Dorim, de asemenea, să îi transmitem aprecierea şi mulțumirile noastre lui Greg Konieczny, ale cărui eforturi remarcabile au contribuit în mare măsură la succesul actual al Fondului. În numele tuturor membrilor Comitetului Reprezentanților, doresc să-i urez mult succes în privința responsabilităților sale extinse din cadrul TEMG “.

Johan Meyer s-a alăturat Franklin Templeton Investments în 2004. Anterior rolului său în România, acesta a ocupat poziția de director executiv Africa de Sud, respectiv de director al departamentului Africa Strategy din cadrul Templeton Emerging Markets Group. În această calitate, a fost responsabil pentru setarea liniilor de strategie ale departamentului, oferind îndrumare și leadership, coordonând resursele potrivite, și gestionând expertiza grupului pentru a adăuga un plus de valoare produselor oferite. Johan Meyer, absolvent al Universității din Pretoria, este licențiat în comerț și deține un master în economie. Acesta vorbește limbile engleza, afrikaans și învață în prezent limba română.