Stiri: Finante

Fonduri de 190 milioane lei pentru “Prima Casă”, de la Banca Românească

25.09.2014

Banca Românească dispune la ora actuală de o limită de creditare, până la finalul anului, în valoare de aproximativ 190 de milioane de lei, pentru programul guvernamental Prima Casă. Dobânda pentru creditele acordate de instituţia de creditare în cadrul programului Prima Casă este formată din ROBOR la trei luni plus o marjă fixă de 2,5 procente.

„Clienții Băncii Românești pot contracta, până la sfârșitul lunii decembrie, împrumuturi totale în valoare de aproape 190 de milioane de lei prin programul Prima Casă. Fondurile sunt suficiente pentru actualul nivel al cererii”, declară Dan Grigoriu, Director Divizia Produse și Segmente Retail Banca Românească.

Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru achiziția locuințelor finalizate, inclusiv cele construite şi date în exploatare de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), valoarea maximă finanțată este de 57.000 de euro (echivalentul în lei), iar pentru creditele de achiziţie a locuinţelor noi, destinate achiziţionării după finalizare, limita maximă este de 66.500 de euro (echivalentul în lei).

De la începutul programului Prima Casă, în anul 2009, Banca Românească a acordat peste 5.200 de credite, instituţia de creditare deţinând în prezent o cotă de 4,2% din piața creditelor acordate prin programul guvernamental.