Stiri: Economie

Fonduri de 30 milioane de lei, alocate pentru investiții în Bihor și Sibiu

15.09.2014

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat fonduri în valoare de peste 30 de milioane de lei pentru 90 de obiective de investiții din județele Bihor și Sibiu. Astfel, vineri în prezența viceprim-ministrului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, județele Bihor și Sibiu au primit 10, respectiv 7 microbuze școlare, din primul lot de 600 achiziționate de MDRAP pentru elevii din mediul rural.

”Fără să folosim vorbe mari, investiţia în educaţie este poate cea mai importantă pentru viitor. Pentru că, dacă generaţiile care vin după noi sunt slab pregătite, în primul rând ele vor avea probleme cu viaţa proprie şi, în al doilea rând, putem avea o problemă, ca naţiune – pentru că, ştiţi bine, concurenţa în lume este foarte mare, iar, dacă ai oameni pregătiţi, care pot genera dezvoltare şi progres, ai şi bunăstare, dacă nu, în războiul economic, infernal, poţi avea mari probleme.”, a declarat Liviu Dragnea, după înmânarea cheilor celor 10 microbuze alocate județului Bihor.

În plus, în județul Bihor vor fi realizate 70 obiective de investiții, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Proiectele, ale căror contracte de finanțare au fost semnate astăzi de ministrul Dragnea, la Oradea, au o valoare totală de 8,8 milioane de lei (din care peste 6 milioane reprezintă alocări suplimentare) și vizează, în principal, reabilitarea infrastructurii rutiere, alimentarea cu apă și extinderea rețelei de canalizare în 25 de localități bihorene.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au primit finanțare și 20 de proiecte din 16 localități ale județului Sibiu. Valoarea totală a contractelor semnate cu autoritățile publice locale sibiene este de aproape 20 de milioane de lei, din care 6 milioane de lei constituie alocări suplimentare.

Liviu Dragnea a mai precizat că, după şedinţa de guvern din data de 22 septembrie, la rectificarea bugetară, se vor mai aloca fonduri pentru investiţiile nefinalizate, dar şi pentru sprijinirea autorităţilor locale care se confruntă cu mari probleme de finanţare, din diverse motive, pentru plata salariilor, pentru asistenţa socială, pentru şcoli sau pentru reparaţii de drumuri judeţene și comunale.