Fonduri de 50 de milioane de euro pentru împădurire

11.08.2017

Sesiunea a doua privind Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” va avea o alocare financiară de 50 de milioane de euro și va fi lansată în data de 21 august, conform Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanțare, este de 7 milioane de euro.

Conform APIA, alocarea financiară pentru sesiunea 2/2017 privind Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” este de 50 milioane de euro, iar perioada de primire a cererilor de sprijin va fi 21 august — 6 octombrie 2017.

Înainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafețelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de împădurire și de obținere a avizului pentru proiectul tehnic de la Garda Forestieră.

 

 

Citiți și despre: