Fonduri europene impadurire 2019

Fonduri europene împădurire 2019. Când se depun cererile?

16.09.2019

Fonduri europene împădurire 2019. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că sesiunea de depunere a cererilor de sprijin sau plată pentru accesarea schemelor de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” se desfăşoară în perioada 16 septembrie -13 decembrie. Alocarea financiară este de 15 milioane de euro.

Fonduri europene împădurire 2019. A 4-a sesiunea de depunere a cererilor

Este vorba despre lansarea celei de a 4-a sesiuni de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”. Acest ajutor face parte din Submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, din cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţi pădurilor”.

Fonduri europene împădurire 2019. Mai exact, finanțările europene pentru împădurire sunt parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Condiţii privind depunerea şi selectarea cererilor de sprijin

Condiţiile privind depunerea şi selectarea cererilor de sprijin, respectiv semnarea angajamentelor multianuale, se regăsesc în Ghidul solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”. Acesta a fost aprobat prin Ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 476/09.09.2019.

Fonduri europene împădurire 2019. Documentul poate fi consultat pe website-ul APIA.

Citește și Utilizarea pesticidelor în agricultură. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale anunță noi schimbări legislative. Reglementările anunțate vizează folosirea pesticidelor. Astfel, legislația românească în domeniu va fi pusă în acord cu cea europeană

 

 

 

 

Citiți și despre: