Stiri: IT&C

Fonduri pentru dezvoltarea microelectronicii

Fonduri pentru dezvoltarea microelectronicii: 500 milioane de euro prin PNRR

18.01.2022

Fonduri pentru dezvoltarea microelectronicii. Întreprinderile, companiile şi centrele universitare pot accesa fonduri de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Acestea pot depune proiecte în cadrul unui apel ce se va încheia pe data de 7 februarie, a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Ce spune ministrul Economiei?

”Așa cum am promis, am deschis apelul de preselecție pentru întreprinderile, companiile și centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România prin PNRR”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Fonduri pentru dezvoltarea microelectronicii. Metodologie

Ministerul Economiei a publicat metodologia finală și documentele care trebuie să însoțească aplicațiile potențialilor participanți la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor IPCEI ME-CT.

Proiectul se adresează:

  • întreprinderilor mari, IMM-urilor și întreprinderi nou-înființate, care pot fi participanți direcți /indirecți,
  • organizațiilor de cercetare (institute de cercetare, universități), care pot fi doar participanți indirecți

Toți aplicanții trebuie sa facă parte din lanțul valoric al microelectronicii, de la cercetare la materii prime, procesare, reciclare.

Componenta inovatoare

Proiectele care vor primi sprijin financiar trebuie să aibă o puternică componentă inovatoare, care să avanseze stadiul de dezvoltare a tehnologiei și pot include investiții necesare pentru realizarea primei aplicări industriale – first industrial deployment- care se integrează în obiectivele definite la nivel european pentru IPCEI ME/CT.

Fonduri pentru dezvoltarea microelectronicii. Aplicațiile participanților

Aplicațiile participanților se redactează în limba engleză și se transmit completate integral, în perioada 17 ianuarie – 07 februarie 2022, către Ministerul Economiei.

Termenul limită de transmitere este 7 februarie 2022, ora 10:00. Fiecare solicitare va primi un număr unic de înregistrare. Aplicațiile transmise după termenul limită nu sunt eligibile.

Citeşte şi Finanţări companii 2022. EximBank, anunţ important