Stiri: Energie

Fonduri pentru eficienta energetica

Fonduri de 10 milioane de euro pentru eficienţa energetică

26.05.2021

Fonduri pentru eficienţa energetică. Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane euro către Garanti BBVA Consumer Finance. Fondurile vor fi folosite pentru a finanţa îmbunătăţirile energetice şi eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidenţiale din România. Facilitatea acordată pe durata a trei ani va ajunge în final la proprietarii de case din ţara noastră pentru a investi în modernizări ce au în vedere:

  • reducerea consumului ridicat de energie şi apă
  • utilizarea de energie regenerabilă
  • îmbunătăţirea gestionării deşeurilor

Fonduri pentru eficienţa energetică. Obiective de mediu

Fondurile vor contribui la eficienţa energetică a României şi la obiectivele naţionale de mediu. Pe lângă impactul pozitiv asupra mediului, finanţarea va genera, de asemenea:

  • stimulente pentru industria construcţiilor
  • noi locuri de muncă în ţară

„Îmbunătăţirea eficienţei energetice este una dintre priorităţile noastre operaţionale în România. Suntem încântaţi să continuăm parteneriatul nostru cu Ralfi IFN pentru a promova practici adecvate de eficienţă energetică, ce vor avea ca rezultat reduceri substanţiale de costuri pentru consumatori şi vor îmbunătăţi nivelul de confort şi bunăstare”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreşedintele BSTDB.

Finanţare pentru aproximativ 1.500 de gospodării

Noua facilitate, bazată pe cooperarea de succes dintre BSTDB şi Garanti BBVA Consumer Finance începută în 2017, va asigura finanţare pentru aproximativ 1.500 de gospodării româneşti.

„Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre, iar consumul ridicat de energie are un impact negativ important asupra mediului. Vrem să îmbunătăţim consumul de energie şi resurse în gospodăriile româneşti şi pentru asta oferim noi surse de finanţare. În plus, aceste îmbunătăţiri vor genera, de asemenea, economii financiare pentru clienţii noştri”, a declarat Bogdan Dobre, director general, Garanti BBVA Consumer Finance.

Citeşte şi Programul Casa Eficientă Energetic a fost lansat. Cine poate primi 15.000 de euro