Fonduri pentru sectorul pomicol

Fonduri pentru sectorul pomicol. Anunţul făcut de Ministerul Agriculturii

26.06.2020

Fonduri pentru sectorul pomicol. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunţat că va lansa pe data de 30 iunie 2020 sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii 9.1a – „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”. Aceasta are o alocare totală de 1.985.644 euro.

Fonduri pentru sectorul pomicol. Obiective

Obiectivele submăsurii 9.1a au în vedere:

  • îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor pomicole
  • o mai bună integrare pe piață a producătorilor primari
  • creșterea veniturilor producătorilor prin comercializarea în comun a producției
  • crearea și promovarea lanțurilor scurte
  • respectarea standardelor comunitare de mediu si climă, siguranță alimentară

Beneficiari

Beneficiarii acestui apel sunt grupurile de producători din sectorul pomicol, care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă înainte de solicitarea sprijinului, dar după 1 ianuarie 2014. Alocarea va fi destinată cheltuielilor rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Fonduri pentru sectorul pomicol. Finanţare nerambursabilă

Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% din cuantumul sprijinului. Acesta nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani şi suma maximă de 100.000 euro/an.

Mai multe informaţii cu privire la condițiile de eligibilitate, tipul sprijinului și principiile de selecție se regăsesc în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 9.1 a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”. Ghidul a fost aprobat și este publicat pe site-ul www.afir.info.

Citeşte şi Vacanţe 2020. Unde aleg românii să călătorească în acest an?

 

 

 

 

 

Citiți și despre: