Tranzactie bancara

Fonduri pentru sprijinirea victimelor traficului de persoane

31.01.2017

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a relansat cererea de proiecte pentru finanțarea asistenței directe acordată traficului de persoane. Cererea de proiecte se adresează organizațiilor neguvernamentale de profil, înființate și licențiate conform reglementărilor în vigoare, și pune la dispoziție un buget de 1.200.000 franci elveţieni pentru finanțarea a minimum două proiecte, pentru o perioadă de maxim 12 luni.

Finanțarea se realizează în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român și este gestionată de ANITP, în calitate de Agenție de Implementare și va acoperi 100% costurile totale eligibile ale proiectului, din care 85% — contribuția Programului de Cooperare Elvețiano-Român și 15% — contribuția ANITP de la bugetul stat.

Proiectul „Sprijinirea ONG — urilor din România pentru acordarea de asistență directă victimelor traficului de ființe umane” a fost depus în baza Programului de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse în vederea semnării contractului de finanțare cu Centrul pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF).

Aplicantul proiectului este Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, iar perioada de derulare a acestuia este de 42 luni începând cu data de 20.02.2015, cu un buget total de 2.082.767.23 franci elveţieni.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinul acordat victimelor traficului de persoane prin servicii de asistență directă oferite de organizațiile neguvernamentale din România.

 

 

Citiți și despre: