Stiri: Finante

Fonduri pentru susținerea IMM-urilor

105 milioane de euro, pentru susținerea IMM-urilor

27.10.2023

Fonduri pentru susținerea IMM-urilor. CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) un nou acord, de 105 milioane de euro, pentru susținerea IMM-urilor și a companiilor mici cu capitalizare medie pentru creșterea competitivității acestora și trecerea la o economie verde, sustenabilă, în cadrul PNRR – Compartimentul pentru Stat Membru România.

Condiții avantajoase

Acordul semnat recent permite CEC Bank să acorde împrumuturi IMM-urilor și companiilor mici cu capitalizare medie, în condiții avantajoase de dobândă, scadențe extinse și cerințe de garanții diminuate.

Plafoanele contractate se ridică la 70 de milioane de euro pentru Competitivitatea IMM-urilor, și la 35 de milioane de euro pentru Sustenabilitate, companiile eligible având posibilitatea de a accesa resurse necesare consolidării și creșterii afacerilor, dar și pentru tranziția la o economie verde, sustenabilă, în linie cu tendințele de dezvoltare la nivel european și internațional.

Fonduri pentru susținerea IMM-urilor. InvestEU

În cadrul acestei noi colaborări cu FEI, CEC Bank este intermediar pentru facilitatea de garantare din cadrul InvestEU – Compartimentul pentru România. CEC Bank este un partener cu o lungă tradiție al Fondului European de Investiții pe piața din România, acesta fiind cel de-al patrulea acord semnat pentru susținerea clienților băncii și în general, pentru creșterea economiei românești.

Experiența CEC Bank, dobândită ca intermediar financiar în cadrul programelor de finanțare/garantare gestionate de FEI, va constitui un catalizator în implementarea noilor produse de garantare. Dacă avem în vedere și acordurile anterioare de garantare – JEREMIE, Inițiativa pentru IMM-uri și COSME – cu acest nou acord, portofoliul de credite al CEC Bank în parteneriatele cu FEI depășește 450 milioane de euro.

Strategia băncii

Lansarea acestui nou program de creditare, susținut de garanția FEI, se aliniază strategiei băncii, care are ca scop consolidarea poziției CEC Bank ca bancă preferată a IMM-urilor din România, lărgind gama de servicii din care acestea pot alege, în funcție de nevoile lor specifice.

Citește și Programul Tranziție Justă 2023: 775 milioane euro pentru IMM-urile din șase județe