Stiri: Finante

Programul Pedagogie digitală pentru cadrele didactice

Fonduri PNRR pentru Reducerea Abandonului Școlar

28.10.2022

Fonduri Reducerea Abandonului Școlar. A fost publicat Ghidul de implementare pentru Schema de Granturi Programul Național Reducerea Abandonului Școlar – runda 1, finanțată prin Componenta C15 – Educație a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Documentul își propune să răspundă la toate posibilele întrebări adresate atât de către inspectoratele școlare, cât și de către beneficiari, având scopul de a fi un instrument de sprijin pentru școli în implementarea proiectelor.

Ce informații include ghidul?

Ghidul include informații cu privire la managementul proiectelor pentru respectarea indicatorilor, asigurarea vizibilității, raportări, flux de activități, sustenabilitate, acte adiționale etc. De asemenea, oferă informații și clarificări privind aspectele financiare, juridice, derularea achizițiilor publice și alte elemente necesare pentru o implementare optimă.

Fonduri Reducerea Abandonului Școlar. 1.409 contracte de finanțare

În cadrul primei runde a Schemei de Granturi Programul Național Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), au fost semnate 1.409 contracte de finanțare cu unitățile de învățământ ale căror proiecte au fost admise.

Suma totală contractată

Suma totală contractată a fost de 962,032,795.32 lei (fără TVA).

Acest prim pas din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar va fi urmat de două noi apeluri de proiecte pentru școlile cu risc ridicat și mediu de abandon școlar (potrivit indicatorului MATE – Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație) și de un apel destinat școlilor mici. În acest mod, cel puțin 2.500 de unități de invățământ preuniversitar de stat vor beneficia de sprijin în funcție de nevoile și de problemele specifice care conduc la abandon și la părăsirea timpurie a școlii.

Citește și Fonduri PNRR: Medicii de familie primesc 60 milioane de euro