Stiri: Sanatate

Fonduri PNRR sănătate

Fonduri PNRR sănătate: 1,7 miliarde de euro pentru construcţia de noi spitale

18.07.2022

Fonduri PNRR sănătate. Ministerul Sănătății a publicat în consultare publică Metodologia de prioritizare a investițiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 – Sănătate, Investițiile 2.1 și 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele și aparatura medicală din cadrul PNRR.

25 de obiective de investiții

Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minimum 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective înscrise de către Ministerul Sănătății în anul 2021 și convenite cu Comisia Europeană.

Fonduri PNRR sănătate. 1,7 milarde de euro

Investiția totală se va ridica la peste 1,7 milarde de euro.

Noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică (NZEB), conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional.

Includerea proiectelor în lista proiectelor finanțate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătății, respectând prevederile metodologiei de prioritizare.

Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanțare specifice fiecărei investiții.

Citeşte şi Ce companii vor proiecta Spitalul Regional de Urgenţă Cluj?