Stiri: Sanatate

Fonduri suplimentare pentru serviciile de ambulanţă

12.09.2014

Ministerul Sănătăţii va aloca fonduri suplimentare pentru serviciile de ambulanţă la rectificarea bugetară din această toamnă. În plus, instituţia a aprobat anul acesta scoaterea la concurs a peste 160 de posturi în cadrul serviciilor de ambulanţă la nivel naţional, iar procesul este continuu.

„Sumele vor fi distribuite pentru investiţii în infrastructură, reparaţii parc auto, dar şi pentru deblocarea de posturi şi pentru promovarea pesonalului deja existent pe posturi”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a participat astăzi la lucrările ştiinţifice ale celei de-a XV-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă.

În cadrul conferinţei, ministrul Sănătăţii a mai spus că are încredere în serviciile de ambulanţă şi colaborează foarte bine cu sistemul integrat al acestora.

„Cunosc serviciile de ambulanţă atât ca pacient, cât şi ca profesionist în sistem. Respect această specialitate şi cred că avem la ora aceasta cel mai performant serviciu din domeniu”, a declarat Ministrul Sănătăţii.