Stiri: Agricultura

Campania de plati in avans pentru 2021

Fonduri pentru tinerii fermieri din diaspora: Cererile de finanţare se pot depune până pe 5 iulie

06.05.2021

Fonduri tineri fermieri diaspora. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunţat că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a prelungit sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” dedicată celor din diaspora, până la data de 5 iulie 2021, ora 16.00.

Fonduri tineri fermieri diaspora. 20 milioane de euro

Alocarea financiară pentru această sesiune continuă este de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pentru perioada mai-iulie este de 25 de puncte. Până la ora actuală au fost depuse 172 de proiecte a căror valoare însumează 6,9 milioane euro.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole.

Banii se acordă în două tranşe

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe:

  • 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare
  • 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri

Acest lucru se face însă fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri.

Ghidul solicitantului și materialele necesare accesării pot fi consultate pe site-ul AFIR, www.afir.info – Investiții PNDR, în secțiunea dedicată submăsurii 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Citeşte şi Sprijin financiar pentru fermieri 2021: Decizia luată în şedinţa de Guvern