Stiri: Sanatate

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU 2019

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU 2019 dezbate reglementarea suplimentelor alimentare în Uniunea Europeană

05.06.2019

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU 2019. Țara noastră deține președinția UE în acest an, iar subiectul suplimentelor alimentare este unul de maxim interes pentru întreaga Uniune Europeană. În acest context PRISA și PRIAevents, organizează conferința Food Supplements in the European Union în data de 12 iunie 2019, începând cu ora 8,30.

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU 2019. Subiecte dezbătute

În cadrul evenimentului vor fi dezbătute teme actuale, de interes, alături de toți cei implicați, privind reglementarea suplimentelor alimentare și anume: utilizarea mențiunilor de sănătate aprobate de către Comisia Europeană pe baza avizului EFSA, atât în România cât și la nivel european; mențiunile de sănătate privind botanicele – status și utilizare pe etichetele și în comunicarea comercială a suplimentelor alimentare.

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU 2019. Alimente noi – status și implementare

De asemenea, se va dezbate subiectul Alimente noi – status și implementare atât în România cât și în alte țări, dar și statusul legii suplimentelor alimentare în România și armonizarea cu legislația europeană (stabilirea dozelor maxime de vitamine și minerale utilizate în suplimente alimentare, armonizarea listei de botanice cu lista de BELFRIT și alte liste europene, recunoașterea mutuală privind domeniul suplimentelor alimentare în România ca membru al Uniunii Europene, ingrediente ce se regăsesc în medicamente și suplimente alimentare).

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU 2019. Participanți

De la eveniment nu vor lipsi reprezentanți ai companiilor farmaceutice, ai celor care produc suplimente alimentare, reprezentanți ai autorităților europene, dar și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Senatului și Camerei Deputaților, Europarlamentari, asociații ale pacienților, medici, farmaciști și asociații ale acestora, companii din zona de consultanță juridică, publicitate, reprezentanți din spitale de stat și private și reprezentanți ai mass mediei.

”Sănătatea și informarea publicului despre beneficiile suplimentelor alimentare și despre dispozitivele medicale sunt extrem de importante, de aceea, în cadrul acestei dezbateri ne propunem să analizăm pașii făcuți de anul trecut până în prezent. Vom evidenția noi reglementări sau legislație nouă, pentru a semnala posibile abateri grave de la norme și pentru a putea informa cât mai bine pe actorii implicați în piața din România”, au anunțat organizatorii.

Cei interesați de eveniment vor avea ocazia să îi întâlnească pe cei mai importanți oameni din domeniu din România, dar și din alte țări UE, și să participe la un eveniment interactiv, deosebit.

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU 2019. Lectorii invitați sunt:

  • Rodica NASSAR – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății
  • Laszlo ATTILA – Președinte, Comisia pentru Sănătate, Senatul României
  • Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP – Secretar General, PRISA
  • Dr. Valeriu CURTUI – Coordonatorul departamentului de nutriţie al Autorității Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA),
  • Patrick COOPENS – Director Regulatory & Scientific Affairs, Food Supplements Europe (FSE)
  • Martina SIMOVA – Președinte CASP (The Czech Association of Special Foods)
  • Dr. Gabriela GARBAN – CRSP, expert al INSP pentru suplimente alimentare și alimente cu adaos de vitamine, minerale și alte substanțe
  • un reprezentant al ANPC
  • un invitat din cadrul European Commission, DG Health and Consumers
  • Conferința va fi moderată de către Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP – Secretar General, PRISA.

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EUROPEAN UNION: PRESENT AND FUTURE face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale subiecte de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Mai multe informații despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro/conferinta-food-supplements-in-the-european-union-present-and-future-2019/

Citește și